Volské oko s pestem

Volské oko s pestem: snídaně pro zvláštní příležitosti

Volské oko s pestem promění klasická smažená vejce v opravdovou gurmánskou snídani. Na plátku chleba s avokádem je vejce s pestem a fetou jako výstavní kousek. Samozřejmě nesmíme zapomenout na skvělou kombinaci chutí. Chcete to vyzkoušet? Je to pro vás novinka? Tak pojďme na to! Další recepty na snídaně najdete v našem archivu plném inspirace.

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
2plátky chleba
2 vejce
1lžíce pesta
100 g sýra feta
1/2 avokáda
1/2 citronu
1/4svazku petrželky
1lžička chilli vloček nepovinné
sůl a pepř podle chuti

Nutriční informace

433 Kalorie
30 g Sacharidy
26 g Tuky
17 g Bílkoviny

Postup

1.

Příprava ingrediencí

Rozmačkejte sýr feta. Z citronu nastrouhejte kůru a vymačkejte šťávu. Avokádo oloupejte a rozmačkejte na dva plátky chleba. Osolte a opepřete.
Označit jako dokončené
2.

Osmažte vejce

Na pánev nalijte pesto. Přidejte rozdrobenou fetu a na směsi pesta a fety usmažte vejce. Dochuťte solí, pepřem a chilli. Přikryjte je pokličkou a smažte na mírném ohni, dokud bílky neztuhnou.
Označit jako dokončené
3.

Servírovat

Každé vejce položte na jeden krajíc chleba. Přidejte citronovou kůru a šťávu, posypte petrželkou a pochutnejte si.
Označit jako dokončené

Poznámky

Nutriční hodnoty vycházejí z uvedených složek a mohou se ve skutečnosti lišit.
 Uložit jako PDF