Volské oko s pestem
super snadné
Volské oko s pestem: snídaně pro zvláštní příležitosti
Volské oko s pestem promění klasická smažená vejce v opravdovou gurmánskou snídani. Na plátku chleba s avokádem je vejce s pestem a fetou jako výstavní kousek. Samozřejmě nesmíme zapomenout na skvělou kombinaci chutí. Chcete to vyzkoušet? Je to pro vás novinka? Tak pojďme na to! Další recepty na snídaně najdete v našem archivu plném inspirace.
Ingredience
Počet porcí
2plátky chleba | |
2 vejce | |
1lžíce pesta | |
100 g sýra feta | |
1/2 avokáda | |
1/2 citronu | |
1/4svazku petrželky | |
1lžička chilli vloček nepovinné | |
sůl a pepř podle chuti |
Nutriční informace
433
Kalorie
30 g
Sacharidy
26 g
Tuky
17 g
Bílkoviny
Postup
1.
Příprava ingrediencí
Rozmačkejte sýr feta. Z citronu nastrouhejte kůru a vymačkejte šťávu. Avokádo oloupejte a rozmačkejte na dva plátky chleba. Osolte a opepřete.
Označit jako dokončené
2.
Osmažte vejce
Na pánev nalijte pesto. Přidejte rozdrobenou fetu a na směsi pesta a fety usmažte vejce. Dochuťte solí, pepřem a chilli. Přikryjte je pokličkou a smažte na mírném ohni, dokud bílky neztuhnou.
Označit jako dokončené
3.
Servírovat
Každé vejce položte na jeden krajíc chleba. Přidejte citronovou kůru a šťávu, posypte petrželkou a pochutnejte si.
Označit jako dokončené
Poznámky
Nutriční hodnoty vycházejí z uvedených složek a mohou se ve skutečnosti lišit.