Veganská Panna Cotta

Výroba veganské panna cotty není vůbec složitá. Zajímá vás, jak připravit tak lahodný dezert bez smetany? Řekneme vám: hedvábné tofu je kouzelné slovo. Spolu s vanilkovým a moučkovým cukrem je krémová a nesrovnatelně lahodnější. Další plus: nutriční hodnoty tohoto dezertu jsou opravdu působivé, pouhých 125 kalorií na porci. Panna cotta se připravuje s lahodnou omáčkou z lesních plodů jako polevou. Samozřejmě můžete použít i ovoce, bobuloviny, džemy a mnoho dalšího. Vytvořte si panna cottu přesně podle svých představ! Máte chuť na další recepty? Podívejte se na všechny naše dezerty!

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
150 g hedvábného tofu
200 ml rostlinného mléka podle vlastního výběru
3lžíce moučkového cukru
1 vanilkový lusk
1lžička práškového agaru k dostání v bio supermarketech
Pro jahodovou omáčku
200 g jahod čerstvých nebo mražených
3lžíce moučkového cukru
1 citron
1lžíce kukuřičné mouky
Pomůcky
Dezertní sklenice
Mixer volitelné
nebo ponorný mixér

Nutriční informace

125 Kalorie
23 g Sacharidy
2 g Tuky
4 g Bílkoviny

Postup

1.

Příprava panna cotty

Všechny ingredience rozmixujte v mixéru do hladké a homogenní hmoty. V hrnci ji jednou přiveďte k varu, pak ji rozdělte do 4 dezertních sklenic a nechte vychladnout.
Označit jako dokončené
2.

Příprava jahodové omáčky

V případě potřeby jahody očistěte. Kůru z citrónu nastrouháme a poté z něj vymačkáme šťávu. Obojí vložte do hrnce s moučkovým cukrem a vařte, dokud jahody úplně nezměknou. Dle potřeby pyré rozmixujte. Rozpusťte kukuřičnou mouku v 1 lžíci studené vody a vmíchejte ji do horké omáčky. Panna cottu přelijte omáčkou a podle potřeby ozdobte bobulemi. Nechte vychladnout a vychutnejte si.
Označit jako dokončené
 Uložit jako PDF