Veganská Panna Cotta
Výroba veganské panna cotty není vůbec složitá. Zajímá vás, jak připravit tak lahodný dezert bez smetany? Řekneme vám: hedvábné tofu je kouzelné slovo. Spolu s vanilkovým a moučkovým cukrem je krémová a nesrovnatelně lahodnější. Další plus: nutriční hodnoty tohoto dezertu jsou opravdu působivé, pouhých 125 kalorií na porci. Panna cotta se připravuje s lahodnou omáčkou z lesních plodů jako polevou. Samozřejmě můžete použít i ovoce, bobuloviny, džemy a mnoho dalšího. Vytvořte si panna cottu přesně podle svých představ! Máte chuť na další recepty? Podívejte se na všechny naše dezerty!
Ingredience
Počet porcí
150 g hedvábného tofu | |
200 ml rostlinného mléka podle vlastního výběru | |
3lžíce moučkového cukru | |
1 vanilkový lusk | |
1lžička práškového agaru k dostání v bio supermarketech |
Pro jahodovou omáčku
200 g jahod čerstvých nebo mražených | |
3lžíce moučkového cukru | |
1 citron | |
1lžíce kukuřičné mouky |
Pomůcky
Dezertní sklenice | |
Mixer volitelné | |
nebo ponorný mixér |
Nutriční informace
125
Kalorie
23 g
Sacharidy
2 g
Tuky
4 g
Bílkoviny
Postup
1.
Příprava panna cotty
Všechny ingredience rozmixujte v mixéru do hladké a homogenní hmoty. V hrnci ji jednou přiveďte k varu, pak ji rozdělte do 4 dezertních sklenic a nechte vychladnout.
Označit jako dokončené
2.
Příprava jahodové omáčky
V případě potřeby jahody očistěte. Kůru z citrónu nastrouháme a poté z něj vymačkáme šťávu. Obojí vložte do hrnce s moučkovým cukrem a vařte, dokud jahody úplně nezměknou. Dle potřeby pyré rozmixujte. Rozpusťte kukuřičnou mouku v 1 lžíci studené vody a vmíchejte ji do horké omáčky. Panna cottu přelijte omáčkou a podle potřeby ozdobte bobulemi. Nechte vychladnout a vychutnejte si.
Označit jako dokončené