Tortilla ze sladkých brambor
Ai caramba! Dnes máme tortillu ze sladkých brambor – španělskou klasiku, která dostala zcela nový nádech, když jsme klasiku nahradili sladkými bramborami. Do tortilly můžete přidat také špenát a ovčí sýr. Pikantní, aromatické a sladké zároveň: myslíme, že je to skutečný vítěz.
Ingredience
Počet porcí
500 g sladkých brambor | |
200 g ovčího sýra | |
200 g baby špenátu | |
8 vajec | |
3 stroužky česneku | |
2 červené cibule | |
2 PL másla | |
sůl a pepř (podle chuti) |
Zařízení
1 pánev |
Nutriční informace
306
kalorie
24 g
sacharidy
16 g
tuk
14 g
bílkoviny
Postup
1.
Připravte si ingredience
Sladké brambory, cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno. Umyjte špenát a osušte ho, ovčí sýr rozdrťte nahrubo.
Označit jako dokončené
2.
Rozšlehejte vejce a smíchejte je s ostatními přísadami. Dochuťte solí a pepřem.
Označit jako dokončené
3.
Okořeňte!
Dochuťte solí a pepřem.
Označit jako dokončené
4.
Rozdělte ingredience na pánev
Na pánvi rozpusťte máslo a rovnoměrně do něj rozložte bramborovou směs.
Označit jako dokončené
5.
Uvařte tortilly
Tortillu vařte na mírném ohni přibližně 35 minut.
Označit jako dokončené
Poznámky
Nutriční informace jsou přibližným vodítkem na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.