Tofu nugetky z horkovzdušné fritézy
Tofu nugetky jsou naší nejoblíbenější veganskou svačinkou. V naší verzi jsou lehce pikantní, velmi křupavé a uvnitř příjemně krémové. Rádi je podáváme s cibulovým dipem. Pro milovníky pálivého je ideálním řešením podávat tofu nugety s omáčkou Sriracha. Tuto pochoutku smažíme v horkovzdušné fritéze. Stačí je postříkat trochou oleje a výsledek bude mnohem zdravější než z běžné fritézy. Recept, který je plný výhod! Na co čekáte?
Ingredience
Počet porcí
400 g tofu | |
100 g mouky | |
150 g omáčky Sriracha nebo jiné veganské omáčky | |
1lžíce vody | |
1polévková lžíce kukuřičné mouky | |
1lžička chilli prášku | |
1lžička kari | |
1lžička česnekového prášku | |
1lžička mleté papriky | |
50 g panko mouky nebo strouhanky | |
50 g kukuřičných vloček | |
3lžíce rostlinného oleje | |
sůl a pepř podle chuti |
Pomůcky
Horkovzdušná fritéza |
Nutriční informace
72
Kalorie
9 g
Sacharidy
3 g
Tuky
3 g
Bílkoviny
Postup
1.
Příprava tofu
Tofu osušte a nakrájejte na požadovanou velikost. Vložte je do pánve horkovzdušné fritézy vyložené pečicím papírem a smažte při 200 °C po dobu 10 minut. Během této doby ji jednou otočte.
Označit jako dokončené
2.
Prirpavte si „trojobal“
Hluboký talíř vysypte moukou. Na jiném talíři smíchejte Srirachu se škrobem, vodou, chilli, česnekem a mletou paprikou. V sáčku do mrazničky lehce rozdrťte kukuřičné lupínky a nasypte je do třetího hlubokého talíře.
Označit jako dokončené
3.
Obalte nugety
Kousky tofu obalte v mouce, směsi Sriracha a směsi kukuřičných vloček.
Označit jako dokončené
4.
Smažíme!
Obalené tofu nugetky vložte do horkovzdušné pánve vyložené pečicím papírem, potřete je rostlinným olejem nebo je na něj nastříkejte a smažte 15 minut při 200 °C. Nugety otočte, znovu přidejte olej a smažte dalších 15 minut. Dobrou chuť!
Označit jako dokončené