Sýrové fondue
Sýrové fondue je slovní spojení, při kterém se mnoha lidem sbíhají sliny. Nejrůznější dobroty, které lze namáčet do krémového roztaveného sýra. To je skvělý objev! V našem internetovém obchodě najdete řadu hrnců na fondue, které vám zpříjemní večer s fondue a udrží sýr v teple. V tomto receptu vám ukážeme, jak zajistit, aby byl sýr pěkně tekutý a ne tuhý. Hodně zábavy!
Ingredience
Počet porcí
150 ml bílého vína | |
300 g sýra Gruyère | |
500 g Bergblumenläse (horský květiový sýr) | |
100 g čedaru | |
1lžíce škrobu |
Pomůcky
Hrnec na sýrové fondue |
Nutriční informace
788
Kalorie
2 g
Sacharidy
57 g
Tuky
59 g
Bílkoviny
Postup
1.
Příprava sýrového fondue
V hrnci přiveďte k varu bílé víno. Nastrouhejte sýr a postupně ho vmíchejte do bílého vína, dokud se celý nerozpustí. Smíchejte škrob se 2 lžícemi vody dohladka a přidejte do sýrové směsi. Za stálého míchání počkejte, až se vše dobře spojí.
Označit jako dokončené
2.
Přelévání a namáčení
Nalijte sýrovou směs do hrnce na fondue a namáčejte.
Označit jako dokončené
Poznámky
Pokud namáčíte chléb do fondue, raději ho rozlámejte, než abyste ho krájeli: povrch je tak nepravidelnější a pojme mnohem více sýra.
U správného sýra vždy záleží na chuti. Pokud si nejste jisti, nechte si poradit se správným výběrem sýrů u pultu se sýry nebo na trhu.
Výživové informace jsou přibližným vodítkem na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.