Sušení rajčatv sušičce
Sušení rajčat v dehydrátoru: dnešní recept opět ukazuje, jak snadno lze uchovat zbytky ovoce a zeleniny. Sušená rajčata konzervovaná v oleji nebo určená ke svačině jsou obvykle k dostání v supermarketech. Od nynějška si tyto chutné věci můžete snadno připravit sami. Pokud chcete, aby vám rajčata vydržela déle, jednoduše je usušte v dehydrátoru. Řekneme vám, jak to funguje! Po usušení můžete rajčata skladovat ve vzduchotěsné nádobě a spotřebovat je během následujících 1-2 týdnů. Nebo je můžete naložit do olivového oleje s česnekem a bylinkami: tak vydrží několik týdnů a získají nesrovnatelnou vůni.
Ingredience
Počet porcí
2 kg rajčat | |
2lžíce hrubé soli nepovinné | |
1lžíce olivového oleje |
Pomůcky
1 Dehydrátor |
Nutriční informace
116
Kalorie
14
Sacharidy
2
Tuky
11
Bílkoviny
Postup
1.
Příprava rajčat
Rajčata omyjte, rozkrojte napůl a odstraňte dužinu a semínka. Rajčata dobře osušte.
Označit jako dokončené
2.
Sušení rajčat
Sušší vrstvy potřete tenkou vrstvou olivového oleje, aby se nelepily. Na plátky rozložte půlky rajčat rozkrojenou stranou nahoru a podle chuti je trochu osolte. Sušte při teplotě 70 °C přibližně 10 hodin, dokud nedosáhnou požadované suchosti.
Označit jako dokončené
Poznámky
Výživové informace jsou přibližným vodítkem na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.
Během sušení můžete do rajčat přidat také bylinky, například bazalku a oregano. Buďte kreativní!
Ze 2 kg rajčat získáte přibližně 2 šálky sušených rajčat. jedna porce tedy odpovídá přibližně jednomu šálku.