Saltimbocca
Saltimbocca je italská klasika. Hlavní chod je nejen jednoduchý, ale také vynikající a my se ho nemůžeme nabažit. Saltimbocca alla Romana, jak zní celý název pokrmu, se skládá z tenkých plátků telecí kotlety s trochou šalvěje a prosciutta. Celý pokrm se zprudka opeče – ale jen z jedné strany a pak se pokrm podává ještě horký. Jednoduché, ale důmyslné. Odvažte se ochutnat pravou italskou delikatesu!
Ingredience
Počet porcí
4 telecí kotlety | |
8plátků prosciutta | |
1svazek šalvěje | |
100 g kukuřičné mouky | |
2lžíce olivového oleje | |
sůl a pepř podle chuti |
Pomůcky
párátka |
Nutriční informace
220
Kalorie
5 g
Sacharidy
9 g
Tuky
30 g
Bílkoviny
Postup
1.
Příprava
Šalvěj omyjte, osušte a odtrhněte listy od stonků. Telecí kotlety přikryjte potravinovou fólií a naklepte je na plátky tenké asi 0,5 cm. Pak jednou rozřízněte uprostřed.
Označit jako dokončené
2.
Příprava masa
Telecí kotlety z jedné strany osolte a opepřete. Maso otočte. Navrch položte 2 velké listy šalvěje a 1 plátek prosciutta a upevněte párátky. Spodní stranu každého řízku vložte do škrobu pouze jednou a oklepte přebytečnou vrstvu.
Označit jako dokončené
3.
Smažení saltimboccy
Rozpalte pánev s olivovým olejem. Kotlety vložte na pánev šunkou nahoru a škrobovou stranou dolů a smažte je za občasného protřepávání, dokud nejsou zespodu dobře propečené a na povrchu již nejsou růžové skvrny.
Označit jako dokončené
Poznámky
Výživové údaje jsou přibližně vypočítány na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.