Rozmarýnové brambory

Rozmarýnové brambory jsou jednou z našich nejoblíbenějších příloh. V Německu jsou totiž brambory jako příloha velmi oblíbené. Smažené, vařené nebo připravené v troubě: brambory mohou být vždy. V našem jednoduchém receptu proto vezmeme malé brambory, rozčtvrtíme je a necháme pěkně v troubě s rozmarýnem a česnekem. Zní to jako příloha, kterou potřebujete k příštímu jídlu? Vyzkoušejte náš recept!

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
1 kg brambor malých
4 stroužky česneku
1svazek rozmarýnu
3lžíce olivového oleje
sůl a pepř podle chuti
Pomůcky
Forma na pečení

Nutriční informace

250 Kalorie
36 g Sacharidy
9 g Tuky
4 g Bílkoviny

Postup

1.

Příprava

Česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno. Rozmarýn omyjte, osušte, odstraňte listy ze stonku a nasekejte nadrobno. Brambory nakrájejte na čtvrtky a důkladně je opláchněte studenou vodou.
Označit jako dokončené
2.

Předehřejte troubu

Předehřejte troubu na 200 °C.
Označit jako dokončené
3.

Pečeme rozmarýnové brambory

Smíchejte brambory s česnekem, rozmarýnem, olivovým olejem, solí a pepřem, vložte je do pekáče a pečte asi 40 minut dozlatova.
Označit jako dokončené

Poznámky

Výživové údaje jsou přibližně vypočítány na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.
 Uložit jako PDF