Rozmarýnové brambory
Rozmarýnové brambory jsou jednou z našich nejoblíbenějších příloh. V Německu jsou totiž brambory jako příloha velmi oblíbené. Smažené, vařené nebo připravené v troubě: brambory mohou být vždy. V našem jednoduchém receptu proto vezmeme malé brambory, rozčtvrtíme je a necháme pěkně v troubě s rozmarýnem a česnekem. Zní to jako příloha, kterou potřebujete k příštímu jídlu? Vyzkoušejte náš recept!
Ingredience
Počet porcí
1 kg brambor malých | |
4 stroužky česneku | |
1svazek rozmarýnu | |
3lžíce olivového oleje | |
sůl a pepř podle chuti |
Pomůcky
Forma na pečení |
Nutriční informace
250
Kalorie
36 g
Sacharidy
9 g
Tuky
4 g
Bílkoviny
Postup
1.
Příprava
Česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno. Rozmarýn omyjte, osušte, odstraňte listy ze stonku a nasekejte nadrobno. Brambory nakrájejte na čtvrtky a důkladně je opláchněte studenou vodou.
Označit jako dokončené
2.
Předehřejte troubu
Předehřejte troubu na 200 °C.
Označit jako dokončené
3.
Pečeme rozmarýnové brambory
Smíchejte brambory s česnekem, rozmarýnem, olivovým olejem, solí a pepřem, vložte je do pekáče a pečte asi 40 minut dozlatova.
Označit jako dokončené
Poznámky
Výživové údaje jsou přibližně vypočítány na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.