Raclette Camembert s brusinkami
Raclette Camembert s brusinkami z pánvičky. Tímto receptem vám představujeme sofistikovaný a neobvyklý nápad na recept pro váš raclette večer. Princip je velmi jednoduchý: camembert zabalíme a zapečeme na raclette pánvi, dokud sýr nezměkne, a nakonec ho posypeme brusinkami. Zapečený camembert je skutečným vrcholem přímo z trouby, ale jako střední chod nebo jako vrchol pro milovníky sýrů se hodí zejména k raclette. Vyzkoušejte náš rychlý a snadný recept!
Ingredience
Počet porcí
1 malé kolečko camambertu 250–300 g | |
1 vejce | |
3lžíce hladké mouky typ 405 | |
4lžíce strouhanky | |
4 lžíce lesních brusinek | |
sůl a pepř podle chuti |
Pomůcky
Raclette s pánvičkami |
Nutriční informace
305
Kalorie
10 g
Sacharidy
22 g
Tuky
15 g
Bílkoviny
Postup
1.
Příprava na obalení
na 3 malé ploché talířky dejte mouku, pak vejce a nakonec strouhanku se solí a pepřem. Rozšlehejte vejce.
Označit jako dokončené
2.
Obalte camembert
Camembert rozčtvrťte. Každý kousek nejprve obalte v mouce, pak namočte ve vejci a ze všech stran posypte strouhankou.
Označit jako dokončené
3.
Připravte pánve
Vložte kousky camambertu do pánviček a pečte asi 15 minut na rozpáleném raclette grilu. Na posledních 5 minut přidejte brusinky, abyste je prohřáli podle chuti, nebo je po osmažení dejte studené na vrchol sýru.
Označit jako dokončené
Poznámky
Jedna porce odpovídá jedné pánvičce.
Chcete-li si sýr vychutnat jako i vegetarián, hledejte při nákupu alternativu klasického hermelínu bez syřidla. Seženete je v každém dobře zásobeném supermarketu nebo na pultu se sýry.
Nutriční informace jsou přibližným vodítkem na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.