Quinoa-kuličky
Quinoa kuličky se špenátem a ricottou jsou skvělou alternativou, pokud chcete něco opravdu vydatného a navíc bez masa. Kuličky jsou připraveny během chvilky a lze je smažit na pánvi nebo ve fritéze. Otestujte náš recept a potěšte svou rodinu a přátele těmito malými pochoutkami. Mimochodem: Ke kuličkám doporučujeme náš salát z bílého chřestu. Tip: Jedna porce odpovídá asi 4 quinoa-kuličkám.
Ingredience
Počet porcí
| 100 g quinoy | |
| 100 g ricotty | |
| 150 g mouky typ 405 | |
| 100 g uzeného tofu | |
| 100 g baby špenátu | |
| 1 cibule | |
| 2 vejce | |
| 50 g parmazánu nebo vegánská alternativa | |
| 5PL panko mouky nebo panko strouhanky | |
| 3PL bílého sezamu | |
| 1špetka muškátového oříšku | |
| sůl a pepř podle chuti |
Pomocníci
| kuchyňský robot volitelné | |
| horkovzdušná fritéza volitelné |
Nutriční informace
428
kalorie
49 g
sacharidy
15 g
tuky
21 g
bílkoviny
Postup
1.
Připravte si ingredience
Quinou zalijte 240 ml vroucí a osolenou vodou a nechte přikrytou 10 minut nabobtnat. Oloupejte cibuli a nakrájejte ji na jemné kousky. Baby špenát omyjte. Na pánvi orestujte cibuli a česnek, dokud špenát nezvadne a cibule zesklovatí. Pokud chcete, následně nasekejte vše nadrobno. Poté nastrouhejte parmazán. Uzené tofu ručně rozdrobte.
Označit jako dokončené
2.
Připravte quinoové kuličky
Cibuli a špenát zpracujte v kuchyňském robotu s moukou, quinoou, ricottou, parmazánem, uzeným tofu, vejci, muškátovým oříškem, solí a pepřem do krémova.
Označit jako dokončené
3.
Dokončete quinoové kuličky:
Ze směsi vytvarujte cca 16 stejně velkých kuliček, obalte v panko mouce a sezamu a smažte ve fritéze nebo na pánvi cca 7 minut.
Označit jako dokončené
Poznámky
Jedna porce odpovídá asi 4 quinoa-kuličkám.
Nutriční informace jsou přibližným vodítkem na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.