Quiche s náplní z tuňáka a špenátu
Quiche je skutečnou francouzskou klasikou. Čerstvé, křupavé těsto typického tvaru, plněné směsí vajec a mléka a čímkoli dalším, po čem vaše srdce zatouží. Skutečně vydatná tradiční pochoutka. Náš quiche jsme naplnili špenátem a tuňákem. Je to zdravá směs plná bílkovin, která se skvěle doplňuje s křupavým pečivem. Vyzkoušejte špenátový quiche s tuňákem právě teď! Francouzská kuchyně může být i jednoduchá.
Ingredience
Počet porcí
250 g mouky | |
1 vejce | |
125 g másla | |
1špetka soli | |
200 ml smetany | |
2 vejce | |
1konzerva tuňáka (ve vlastní šťáve) | |
200 g čerstvého špenátu | |
1hrst kešu | |
1 cibule | |
100 g sýru gouda | |
1ČL provensálskych bylinek | |
sůl a pepř |
Vybavení
Potravinářská fólie | |
Forma na tart |
Nutriční informace
510
kalorie
34
sacharidy
34
tuk
13g
bílkoviny
Postup
1.
Na těsto:
Z mouky, vejce, studeného másla a soli utřeme těsto, které zabalíme do potravinové fólie a necháme 30 minut chladnout.
Označit jako dokončené
2.
Na náplň:
Cibuli oloupeme a nakrájíme. Tuňáka dobře osušte. Kešu oříšky nasekejte nahrubo. Špenát omyjte a osušte.
Označit jako dokončené
3.
Smetanu a vejce vyšlehejte, ochuťte provensálskými bylinkami, solí a pepřem. Sýr Gouda nakrájejte na plátky.
Označit jako dokončené
4.
Předehřejte troubu
Troubu předehřejte na 200 °C horní/spodní ohřev.
Označit jako dokončené
5.
Těsto vyválejte
Těsto rozválejte na pomoučené pracovní ploše tak, aby bylo o něco větší než forma. Formu vyložte těstem a lehce ho přitlačte. Několikrát píchněte vidličkou.
Označit jako dokončené
6.
Pečte!
Do misky vložte špenát, tuňáka a kešu oříšky a zalijte je smetanovou směsí. Posypte sýrem gouda a pečte přibližně 45 minut.
Označit jako dokončené
Poznámky
Nutriční informace jsou přibližným vodítkem na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.