Punč z pečených jablek
Pečený jablečný punč je jedním z našich oblíbených teplých nápojů, když je venku opravdu velká zima. Teplá ovocná jablečná šťáva v kombinaci s bílým vínem a rumem, stejně jako lahodná vanilka a rozmarýn. V tomto lahodném nápoji samozřejmě nesmí chybět špetka skořice. Už jen ta myšlenka nás zahřeje u srdce. Vás také? Vyzkoušejte náš recept!
Ingredience
Počet porcí
800 ml jablečné šťávy | |
400 ml bílého vína | |
200 ml rumu hnědého nebo bílého | |
1 vanilkový lusk | |
1 tyčinka skořice | |
4 hřebíčky | |
4větvičky rozmarýnu | |
4lžíce hnědého cukru |
Nutriční informace
357
Kalorie
37 g
Sacharidy
1 g
Tuky
1 g
Bílkoviny
Postup
1.
Příprava
Vanilkový lusk podélně rozřízněte a vyškrábejte dužinu. Rozmarýn omyjte a osušte.
Označit jako dokončené
2.
Příprava punče
Jablečný džus s cukrem zahřívejte v hrnci, dokud se cukr nerozpustí. Do hrnce přidejte všechny ostatní ingredience a nechte je alespoň 15 minut luhovat. Dbejte na to, aby se směs nevařila. Koření přeceďte přes jemné sítko a vychutnejte si punč s rozmarýnem a skořicí.
Označit jako dokončené
Poznámky
Výživové údaje jsou přibližně vypočítány na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.