Polévka z červené čočky

Polévka z červené čočky má nepopsatelnou chuť, které nemůžeme odolat. Malá červená čočka je navíc plná bílkovin, recept je veganský a polévku můžete snadno proměnit v přílohu. Můžete si od teplého, uklidňujícího jídla přát víc? Myslíme si, že ne! Čočkovou polévku vaříme nejraději přímo v přístroji GrandPrix, kde ji také jemně propasírujeme. Je ochucená čerstvou thajskou bazalkou. Je výraznější než klasická bazalka a je v ní dokonce cítit pepř a skořice. Skvěle doplňuje tuto polévku.

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
200 g červené čočky
500 ml vody
200 ml kokosového mléka
1 mrkev
50 g celeru
20 g zázvoru
1 cibule
2 stroužky česneku
2lžíce rostlinného oleje
1/2svazku bazalky tai nebo kopru či hladkolisté petrželky
sůl a pepř podle chuti
Pomůcky
GrandPrix nepovinné
nebo mixér

Nutriční informace

389 Kalorie
37 g Sacharidy
18 g Tuky
16 g Bílkoviny

Postup

1.

Příprava ingrediencí

Oloupejte a nahrubo nakrájejte mrkev, cibuli, česnek, zázvor a celer. Thajskou bazalku omyjte, osušte a nahrubo nasekejte.
Označit jako dokončené
2.

Uvařte polévku

Zeleninu vložte do hrnce GrandPrix spolu s rostlinným olejem, červenou čočkou, vodou a polovinou kokosového mléka. Nastavte rychlost na 1, 105 °C a 40 minut. Zapněte vaření. Nebo vše uvařte ve velkém hrnci.
Označit jako dokončené
3.

Polévkové pyré

Po uplynutí času přidejte zbývající kokosové mléko a polovinu thajské bazalky. Polévku mixujte 2 minuty při rychlosti 8. Dochuťte solí a pepřem a ozdobte zbylou thajskou bazalkou.
Označit jako dokončené

Poznámky

Pokud nemáte možnost koupit thajskou bazalku, můžete polévku jednoduše připravit z řeřichy nebo plocholisté petrželky.
Nutriční hodnoty vycházejí z uvedených složek a mohou se ve skutečnosti lišit.
 Uložit jako PDF