Dip z medvědího česneku
Dip z medvědího česneku je jedním z našich nejoblíbenějších jarních pokrmů. Medvědí česnek má sezónu přibližně od konce března do začátku května a je silně aromatický. O to důležitější je, že tuto pochoutku používáme ve velmi jednoduchém a rychlém dipu. Připravte si ho nízkotučný z tvarohu a s trochou smetanového sýra. Můžete také použít jogurt, zakysanou smetanu nebo mascarpone.
Ingredience
Počet porcí
1svazek medvědího česneku | |
300 g netučného tvarohu | |
100 g čerstvého sýra | |
1 bio citron | |
1lžíce olivového oleje | |
sůl a pepř podle chuti |
Pomůcky
Mixér |
Nutriční informace
101
Kalorie
3 g
Sacharidy
7 g
Tuky
7 g
Bílkoviny
Postup
1.
Příprava ingrediencí
Medvědí česnek omyjte, osušte a nasekejte nahrubo. Citron omyjte v horké vodě, nastrouhejte kůru a vymačkejte šťávu.
Označit jako dokončené
2.
Smíchejte dip
Všechny ingredience vložte do kuchyňského robotu nebo mixéru a mixujte na nejvyšší stupeň asi 1 minutu, dokud nevznikne krémový dip. Dochuťte solí a pepřem.
Označit jako dokončené
Poznámky
Nutriční hodnoty vycházejí z uvedených složek a mohou se ve skutečnosti lišit.