Dip z medvědího česneku

Dip z medvědího česneku je jedním z našich nejoblíbenějších jarních pokrmů. Medvědí česnek má sezónu přibližně od konce března do začátku května a je silně aromatický. O to důležitější je, že tuto pochoutku používáme ve velmi jednoduchém a rychlém dipu. Připravte si ho nízkotučný z tvarohu a s trochou smetanového sýra. Můžete také použít jogurt, zakysanou smetanu nebo mascarpone.

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
1svazek medvědího česneku
300 g netučného tvarohu
100 g čerstvého sýra
1 bio citron
1lžíce olivového oleje
sůl a pepř podle chuti
Pomůcky
Mixér

Nutriční informace

101 Kalorie
3 g Sacharidy
7 g Tuky
7 g Bílkoviny

Postup

1.

Příprava ingrediencí

Medvědí česnek omyjte, osušte a nasekejte nahrubo. Citron omyjte v horké vodě, nastrouhejte kůru a vymačkejte šťávu.
Označit jako dokončené
2.

Smíchejte dip

Všechny ingredience vložte do kuchyňského robotu nebo mixéru a mixujte na nejvyšší stupeň asi 1 minutu, dokud nevznikne krémový dip. Dochuťte solí a pepřem.
Označit jako dokončené

Poznámky

Nutriční hodnoty vycházejí z uvedených složek a mohou se ve skutečnosti lišit.
 Uložit jako PDF