Plněná muškátová dýně

Konečně zase čas na dýni! Na podzim milujeme pestrobarevnou zeleninu. Jedním z našich oblíbených receptů je teď určitě plněná máslová dýně. S mletým masem a ementálem dodáme nasládlé dýni silnou notu. Plnění máslové dýně je super snadné a můžete použít téměř jakoukoli ingrediencí, kterou máte rádi. Buďte kreativní a proměňte ho ve svůj oblíbený podzimní recept!

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
1 muškátová dýně
150 g mletého masa
100 g ementálu
1kus pórku
2 Stroužky česneku
1 červená cibule
1 mrkev
1 rajče
2větvička rozmarýnu
2větvička tymiánu
20 g másla
sůl a pepř pro chuť

Nutriční informace

640 kalorie
34 g sacharidy
37 g tuk
37 g bílkoviny

Postup

1.

Připravte si dýni

Máslovou dýni podélně rozpůlte a lžící odstraňte semínka a vlákna. Dužinu ovoce nařízněte nožem do kříže. Obě poloviny potřeme máslem. Oloupejte jeden ze stroužků česneku a vetřete je do dýně. Dochuťte solí a pepřem.
Označit jako dokončené
2.

Předehřejte troubu

Předehřejte troubu na 180°C, aby vzduch cirkuloval.
Označit jako dokončené
3.

Připravte náplň

Oloupejte a najemno nakrájejte zbývající stroužky česneku, cibuli a mrkev. Omyjte rajčata a pórek. Pórek nakrájíme na jemná kolečka a rajče na malé kostičky. Vše smíchejte s mletým masem.
Označit jako dokončené
4.

Vylepšujte

Rozmarýn a tymián omyjeme, osušíme a otrháme lístky ze stonku. jemně nasekat Přidejte do směsi mletého hovězího masa. Dochuťte solí a pepřem.
Označit jako dokončené
5.

Naplňte dýni

Do dýně dáme připravenou náplň. Ementál nastrouháme a posypeme navrch.
Označit jako dokončené
6.

Pečeme dýni

Dýni pečte asi 40 minut, dokud není dýně měkká a mleté ​​maso uvařené.
Označit jako dokončené

Poznámky

Nutriční informace jsou přibližným vodítkem na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.
 Uložit jako PDF