Plněná muškátová dýně
Konečně zase čas na dýni! Na podzim milujeme pestrobarevnou zeleninu. Jedním z našich oblíbených receptů je teď určitě plněná máslová dýně. S mletým masem a ementálem dodáme nasládlé dýni silnou notu. Plnění máslové dýně je super snadné a můžete použít téměř jakoukoli ingrediencí, kterou máte rádi. Buďte kreativní a proměňte ho ve svůj oblíbený podzimní recept!
Ingredience
Počet porcí
1 muškátová dýně | |
150 g mletého masa | |
100 g ementálu | |
1kus pórku | |
2 Stroužky česneku | |
1 červená cibule | |
1 mrkev | |
1 rajče | |
2větvička rozmarýnu | |
2větvička tymiánu | |
20 g másla | |
sůl a pepř pro chuť |
Nutriční informace
640
kalorie
34 g
sacharidy
37 g
tuk
37 g
bílkoviny
Postup
1.
Připravte si dýni
Máslovou dýni podélně rozpůlte a lžící odstraňte semínka a vlákna. Dužinu ovoce nařízněte nožem do kříže. Obě poloviny potřeme máslem. Oloupejte jeden ze stroužků česneku a vetřete je do dýně. Dochuťte solí a pepřem.
Označit jako dokončené
2.
Předehřejte troubu
Předehřejte troubu na 180°C, aby vzduch cirkuloval.
Označit jako dokončené
3.
Připravte náplň
Oloupejte a najemno nakrájejte zbývající stroužky česneku, cibuli a mrkev. Omyjte rajčata a pórek. Pórek nakrájíme na jemná kolečka a rajče na malé kostičky. Vše smíchejte s mletým masem.
Označit jako dokončené
4.
Vylepšujte
Rozmarýn a tymián omyjeme, osušíme a otrháme lístky ze stonku. jemně nasekat Přidejte do směsi mletého hovězího masa. Dochuťte solí a pepřem.
Označit jako dokončené
5.
Naplňte dýni
Do dýně dáme připravenou náplň. Ementál nastrouháme a posypeme navrch.
Označit jako dokončené
6.
Pečeme dýni
Dýni pečte asi 40 minut, dokud není dýně měkká a mleté maso uvařené.
Označit jako dokončené
Poznámky
Nutriční informace jsou přibližným vodítkem na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.