Pistáciové mléko
super snadné
Podle našeho receptu budete mít pistáciové mléko hotové za jednu nebo dvě minuty. Mléko je plné bílkovin, antioxidantů, vlákniny a živin. Krémová konzistence a lehce oříšková, sladká chuť vytvoří „závislost“ a vy si ji budete chtít připravovat znovu a znovu. V supermarketech ho zatím najdete jen zřídka, takže vyrobit si ho sami je ještě zábavnější. Se sladkostí datlí a trochou vanilky se rostlinný nápoj stane skutečným snem.
Ingredience
Počet porcí
40 g pistácií nesolených, loupaných | |
1špetka mořské soli | |
2 datle | |
1lžička vanilkového extraktu |
Pomůcky
Výrobník mléka |
Nutriční informace
288
Kalorie
18 g
Sacharidy
18 g
Tuky
10 g
Bílkoviny
Postup
1.
Připravte výrobník mléka
Naplňte nádržku na vodu filtrovanou vodou. Všechny ingredience vložte do mísy.
Označit jako dokončené
2.
Nastavení výrobníku rostlinného mléka
Stiskněte tlačítko Start, tlačítkem Volba zvolte program pro ořechy. Opakovaně stiskněte tlačítko kapacity, dokud nedosáhnete objemu 300 ml. Stiskněte tlačítko Start. Po 13 minutách nebo po zaznění zvukového signálu je mléko hotové. Mléko můžete ihned vypít. Zbytek přelijte do láhve s těsně přiléhajícím uzávěrem a uchovávejte v chladničce.
Označit jako dokončené
Poznámky
Pistáciové mléko chutná skvěle za tepla i za studena, ale lze ho použít i do müsli nebo jako základ pro lahodné pistáciové dezerty.
Když je mléko hotové, můžete nádobu vyjmout za rukojeť (pozor, je horká!). Zařízení se poté automaticky vyčistí.
Nutriční hodnoty vycházejí z uvedených složek a mohou se ve skutečnosti lišit.
Jedna porce odpovídá přibližně 200 ml pistáciového mléka. Z receptu můžete připravit 3 porce.