Pistáciové mléko

Podle našeho receptu budete mít pistáciové mléko hotové za jednu nebo dvě minuty. Mléko je plné bílkovin, antioxidantů, vlákniny a živin. Krémová konzistence a lehce oříšková, sladká chuť vytvoří „závislost“ a vy si ji budete chtít připravovat znovu a znovu. V supermarketech ho zatím najdete jen zřídka, takže vyrobit si ho sami je ještě zábavnější. Se sladkostí datlí a trochou vanilky se rostlinný nápoj stane skutečným snem.

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
40 g pistácií nesolených, loupaných
1špetka mořské soli
2 datle
1lžička vanilkového extraktu
Pomůcky
Výrobník mléka

Nutriční informace

288 Kalorie
18 g Sacharidy
18 g Tuky
10 g Bílkoviny

Postup

1.

Připravte výrobník mléka

Naplňte nádržku na vodu filtrovanou vodou. Všechny ingredience vložte do mísy.
Označit jako dokončené
2.

Nastavení výrobníku rostlinného mléka

Stiskněte tlačítko Start, tlačítkem Volba zvolte program pro ořechy. Opakovaně stiskněte tlačítko kapacity, dokud nedosáhnete objemu 300 ml. Stiskněte tlačítko Start. Po 13 minutách nebo po zaznění zvukového signálu je mléko hotové. Mléko můžete ihned vypít. Zbytek přelijte do láhve s těsně přiléhajícím uzávěrem a uchovávejte v chladničce.
Označit jako dokončené

Poznámky

Pistáciové mléko chutná skvěle za tepla i za studena, ale lze ho použít i do müsli nebo jako základ pro lahodné pistáciové dezerty.
Když je mléko hotové, můžete nádobu vyjmout za rukojeť (pozor, je horká!). Zařízení se poté automaticky vyčistí.
Nutriční hodnoty vycházejí z uvedených složek a mohou se ve skutečnosti lišit.
Jedna porce odpovídá přibližně 200 ml pistáciového mléka. Z receptu můžete připravit 3 porce.
 Uložit jako PDF