Parmazánové řízky
Dnes jsou na našem jídelníčku parmazánové řízky. Klasický telecí řízek obalíme ve strouhance s parmazánem a čerstvým tymiánem a poté usmažíme. Tomu neodolá žádný milovník masa! Recept je rychlý a snadný na přípravu a ještě lépe chutná, když se podává s lahodným bramborovo-rukolovým salátem nebo porcí pečených brambor Vyzkoušejte je ihned!
Ingredience
Počet porcí
2 telecí kotlety | |
50 g parmazánu | |
2PL strouhanky | |
2 vejce | |
4PL mouky typ 405 | |
2PL propuštěného másla | |
2snítky čerstvého tymiánu | |
sůl a pepř podle chuti |
Pomocníci
talíř | |
kuchyňské struhadlo |
Nutriční informace
378
kalorie
11 g
sacharidy
19 g
tuky
40 g
bílkoviny
Postup
1.
Příprava řízků
Řízky přikryjte potravinovou fólií a zploštěte je.
Označit jako dokončené
2.
Příprava strouhanky
Nastrouhaný parmazán, omytý a osušený tymián, otrhané lístky z větviček a nasekané nadrobno. Obojí smíchejte se strouhankou, osolte a opepřete a dejte na mělký talíř. Do druhého talíře rozbijte dvě vejce a rozšlehejte je. Ve třetím talíři si připravte mouku.
Označit jako dokončené
3.
Obalujeme
Řízky nejprve obalte v mouce, pak je namočte do vejce a nakonec je ze všech stran obalte ve strouhance s parmazánem.
Označit jako dokončené
4.
Smažíme řízky
Na velké pánvi rozpusťte uvolněné máslo a smažte je z obou stran asi 4 minuty, dokud nebudou křupavé a zlatavé.
Označit jako dokončené