Oříšková zmrzlina

Lískovooříšková zmrzlina je ořchová klasika, která v naší nabídce krémových zmrzlin prostě nemůže chybět. Recept je rychlý a snadný na přípravu, velmi oříškový a díky karamelovému sirupu získává zvláštní nádech. Ať už s kopečkem vanilkové zmrzliny nebo v lahodném ořechovém koktejlu, rozhodně byste měli tuto výbornou zmrzlinu vyzkoušet.

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
50 g lískových oříšků
4 vejce
400 ml šlehačky
4lžíce sirupu z lískových oříšků
4lžíce karamelového sirupu
1špetka soli
Pomůcky
Zmrzlinovač

Nutriční informace

296 Kalorie
14 g Sacharidy
24 g Tuky
6 g Bílkoviny

Postup

1.

Pražení ořechů

Lískové oříšky nasekejte nadrobno a opékejte je na pánvi na mírném ohni 10 minut bez přidání oleje, dokud nezhnědnou a není cítit jejich vůně.
Označit jako dokončené
2.

Příprava zmrzlinové směsi

Oddělte vejce. Žloutky a karamelový sirup šlehejte ve vodní lázni do pěny. Vmíchejte lískooříškový sirup a lískové oříšky. Sundejte z ohně a nechte ho vychladnout.
Označit jako dokončené
3.

Dokončení zmrzlinové směsi

Bílky vyšlehejte se solí do tuha. Samostatně ušlehejte šlehačku dotuha. Všechny ingredience smíchejte do krémové zmrzlinové směsi.
Označit jako dokončené
4.

Zmrazení zmrzliny

Vložte zmrzlinovou směs do zmrzlinovače a zmrazujte přibližně 30 minut, dokud nedosáhnete požadované konzistence. Vychutnejte si ji ihned nebo ho uložte do vzduchotěsné nádoby v mrazáku.
Označit jako dokončené

Poznámky

Nutriční hodnoty vycházejí z uvedených složek a mohou se ve skutečnosti lišit.
 Uložit jako PDF