Nepečený tvarohový koláč
Nepečený cheesecake – nejenže se rozplývá na jazyku, ale také se snadno peče. Ve skutečnosti není upečený. Protože jak název napovídá, tento cheesecake není pečený! Naopak se skladuje v chladničce. Křupavý sušenkový základ a krémová sýrová náplň jsou však díky želatině neodolatelné. Dort, který vaše hosty jistě potěší. Vyzkoušejte náš rychlý a snadný recept!
Ingredience
Počet porcí
50 g máslových sušenek | |
80 g másla | |
200 g cukru | |
3plátky želatiny | |
1 pomeranč | |
1 citron | |
1 limetka | |
300 g smetanového sýra | |
100 g zakysané smetany |
Pomůcky
GrandPrix | |
nebo mixér |
Nutriční informace
265
Kalorie
32 g
Sacharidy
12 g
Tuky
5 g
Bílkoviny
Postup
1.
Příprava těsta
Máslo nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Sušenky rozdrťte najemno a smíchejte s 20 g cukru a máslem, dokud nevznikne rovnoměrná směs (tento krok můžete provést buď na rychlosti 2 v přístroji GrandPrix, nebo pomocí mixéru).
Označit jako dokončené
2.
Vytvarujte základ
Dno plechu vyložte pečicím papírem nebo potravinovou fólií a rovnoměrně a pevně do něj vtlačte sušenkovou směs.
Označit jako dokončené
3.
Namočte želatinu
Vložte želatinu do studené vody a nechte ji asi 10 minut bobtnat.
Označit jako dokončené
4.
Přidejte citrusové plody
Vymačkejte šťávu z limetky, pomeranče a citronu. Želatinu vymačkejte a zahřívejte vše společně s cukrem v hrnci (nebo v GrandPrixu na rychlosti 2), dokud se želatina nerozpustí.
Označit jako dokončené
5.
Dokončete náplň
Přidejte smetanový sýr a zakysanou smetanu a dobře promíchejte (v přístroji GrandPrix s motýlkovým nástavcem 2 minuty při rychlosti 3).
Označit jako dokončené
6.
Tvarohový koláč dokončíme bez pečení
Směs rovnoměrně rozetřeme na základ a uložíme do chladničky na nejméně 3 hodiny. V případě potřeby podávejte s čerstvými bobulemi.
Označit jako dokončené
Poznámky
Výživové informace jsou přibližným vodítkem na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.