Mrkev s fetou

Mrkev s fetou je jednou z našich nejoblíbenějších příloh. Kombinace mrkve, krémové fety, čerstvých bylinek, česneku a oleje je po vytažení z trouby prostě nepřekonatelná. Ať už na pečení, vegetariánskou stravu nebo jen tak. Mrkev s fetou prostě vždycky chutná dobře.

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
300 g mrkve
200 g fety
1/2svazku petrželky
1/2svazku rozmarýnu
1/2svazku tymiánu
1 stroužek česneku
2lžíce olivového oleje
sůl a pepř podle chuti
Pomůcky
Forma na pečení

Nutriční informace

188 Kalorie
7 g Sacharidy
13 g Tuky
9 g Bílkoviny

Postup

1.

Příprava

Mrkev připravte tak, že ji oloupete a nakrájíte na čtvrtky. Bylinky omyjeme, osušíme a odtrhneme listy ze stonku. Nakrájejte na jemno. Česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno. Fetu nechte okapat a rozdrobte ji.
Označit jako dokončené
2.

Předehřejte troubu

Předehřejte troubu na 200 °C.
Označit jako dokončené
3.

Příprava mrkve

Všechny ingredience smíchejte v zapékací misce a pečte asi 30 minut, dokud mrkev nezměkne a částečně nezhnědne.
Označit jako dokončené

Poznámky

Výživové údaje jsou přibližně vypočítány na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.
 Uložit jako PDF