Mrkev s fetou
super snadné
Mrkev s fetou je jednou z našich nejoblíbenějších příloh. Kombinace mrkve, krémové fety, čerstvých bylinek, česneku a oleje je po vytažení z trouby prostě nepřekonatelná. Ať už na pečení, vegetariánskou stravu nebo jen tak. Mrkev s fetou prostě vždycky chutná dobře.
Ingredience
Počet porcí
| 300 g mrkve | |
| 200 g fety | |
| 1/2svazku petrželky | |
| 1/2svazku rozmarýnu | |
| 1/2svazku tymiánu | |
| 1 stroužek česneku | |
| 2lžíce olivového oleje | |
| sůl a pepř podle chuti |
Pomůcky
| Forma na pečení |
Nutriční informace
188
Kalorie
7 g
Sacharidy
13 g
Tuky
9 g
Bílkoviny
Postup
1.
Příprava
Mrkev připravte tak, že ji oloupete a nakrájíte na čtvrtky. Bylinky omyjeme, osušíme a odtrhneme listy ze stonku. Nakrájejte na jemno. Česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno. Fetu nechte okapat a rozdrobte ji.
Označit jako dokončené
2.
Předehřejte troubu
Předehřejte troubu na 200 °C.
Označit jako dokončené
3.
Příprava mrkve
Všechny ingredience smíchejte v zapékací misce a pečte asi 30 minut, dokud mrkev nezměkne a částečně nezhnědne.
Označit jako dokončené
Poznámky
Výživové údaje jsou přibližně vypočítány na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.