Losos na grilu

Grilování lososa je rychlé a nabízí vám i vašim hostům skvělou alternativu ke klobásám, steakům a podobně. Losos by se neměl grilovat přímo při vysoké teplotě kvůli své poměrně křehké struktuře. Proto ji velmi mírně vařte na mírném ohni v malém alobalovém sáčku. Ryba zůstane krásně šťavnatá a růžová a z grilu se sundá s dokonalou propečeností. Rozpalte svůj oblíbený gril a připravte si opravdu chutného grilovaného lososa!

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
2kusy filetů z lososa každý o hmotnosti přibližně 150 g
2 stroužky česneku
1 limetka
3lžíce sójové omáčky
1lžíce hnědého cukru
2lžíce vody
2lžíce rostlinného oleje
sůl a pepř podle chuti
Pomůcky
gril U tohoto receptu nezáleží na tom, zda používáte elektrický gril, plynový gril nebo gril na dřevěné uhlí.
fólie
kuchyňské struhadlo

Nutriční informace

388 Kalorie
7 g Sacharidy
25 g Tuky
35 g Bílkoviny

Postup

1.

Marinádu promíchejte

Česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno. Omyjte limetku, nastrouhejte kůru a vymačkejte šťávu. Obojí smíchejte se sójovou omáčkou, vodou, olejem a hnědým cukrem, dokud se cukr zcela nerozpustí. Osolte a opepřete.
Označit jako dokončené
2.

Marinování

Dochuťte solí a pepřem. 2. Marinujte: Lososa opláchněte ve studené vodě a zalijte ho marinádou. Nechte marinovat v chladničce alespoň 2 hodiny.
Označit jako dokončené
3.

Lososa zabalte

Lososa položte na velký kus alobalu a utěsněte ho tak, aby z něj nemohla unikat tekutina. (Zeleninu, bylinky a další lze také grilovat).
Označit jako dokončené
4.

Předehřátí grilu

Gril předehřejte na střední nepřímý žár.
Označit jako dokončené
5.

Gril

Balíčky lososa grilujte v nepřímé zóně grilu (tj. ne přímo nad zdrojem tepla) přibližně 30 minut. Losos je hotový, když je ještě mírně růžový a póry na povrchu se mírně otevřou.
Označit jako dokončené

Poznámky

Výživové informace jsou přibližným vodítkem na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.
 Uložit jako PDF