Kuřecí křídla z horkovzdušné fritézy

Kuřecí křídla jsou klasika, připravujte je jinak

Všichni známe jedinečný chuťový zážitek, který přinášejí dobře připravená kuřecí křídla. Svým jedinečným charakterem dokáží ovlivnit celý průběh večera nebo oběda. Ale co když vám řekneme, že existuje způsob, jak této skvělé chuti dosáhnout bez použití oleje a smažení? Hádáte správně, jedná se o horkovzdušnou fritézu.

Přejít na recept Kuřecí křidélka jsou v Americe oblíbenou pochoutkou již desítky let. Vznikly jako způsob, jak využít méně oblíbené části kuřete, a rychle se staly hitem. Kombinace sladkého, pikantního BBQ dresinku a jemné, šťavnaté chuti kuřete vytvářela neodolatelnou kombinaci. Zatímco tradice jejich přípravy je často spojena se smažením v oleji, v posledních letech se oblíbeným nástrojem pro jejich přípravu staly horkovzdušné fritézy. Výhody horkovzdušné fritézy Použití horkovzdušné fritézy má několik výhod, zejména pokud jde o přípravu kuřecích křídel. Díky této metodě můžeme dosáhnout dokonalé kůrky bez použití příliš velkého množství oleje. Díky tomu jsou kuřecí křídla nejen chutnější, ale také o něco zdravější. Fritéza také zajišťuje, že maso zůstane šťavnaté a křehké. Různé varianty a inspirace Kuřecí křidélka na způsob BBQ jsou jen špičkou ledovce. Díky horkovzdušné fritéze můžete experimentovat s různými marinádami a kořením. Ať už máte chuť na pikantní asijská křidélka, sladkokyselý nebo klasický trojitý česnekovo-parmezánový wrap, možností je nespočet. Máte tedy před sebou recept na přípravu klasických kuřecích křidýlek na způsob BBQ z horké fritézy. A ať už jste mistrem v přípravě kuřecích křidýlek, nebo se do nich pouštíte poprvé, s tímto receptem a několika tajnými triky budou vaše křidýlka lahodným a nezapomenutelným zážitkem. Pokud je pro vás horkovzdušná fritéza novinkou, určitě byste si měli přečíst naše články „Co vařit v horkovzdušné fritéze?” a „Jak z horkovzdušné fritézy vytěžit maximum?” Díky našim tipům a trikům zvládnete přípravu pokrmů v tomto přístroji rychleji a doslova si ho zamilujete. Další inspiraci na recepty z horkovzdušné fritézy najdete v našem archivu receptů. Přejeme vám dobrou chuť a spoustu nadšení pro zkoušení nových receptů.

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
6 kuřecích křídel
1lžíce kari koření
1polévková lžíce chilli
1 stroužek česneku
1kus čerstvého zázvoru 2 cm dlouhý
2lžíce sezamového oleje
1lžíce sójové omáčky
1/4svazku koriandru
2lžíce sezamových semínek
Pomůcky
Horkovzdušná fritéza

Nutriční informace

394 Kalorie
10 g Sacharidy
28 g Tuky
23 g Bílkoviny

Klarstein Heißluftfritteusen

Postup

1.

Příprava ingrediencí

Kuřecí křídla opláchněte ve studené vodě a osušte. Stroužky česneku oloupejte a nakrájejte nadrobno. Oloupejte a nastrouhejte zázvor. Smíchejte všechny ingredience kromě sezamových semínek a koriandru.
Označit jako dokončené
2.

Marinování kuřecích křídel

Kuřecí křídla zalijte marinádou a důkladně ji vetřete.
Označit jako dokončené
3.

Smažení na vzduchu

Kuřecí křídla vložte do pánve fritézy vyložené pečicím papírem a smažte 15 minut na programu kuře (nebo při 180 °C).
Označit jako dokončené
4.

Servírujte

Koriandr omyjte, osušte a nasekejte nadrobno. Kuřecí křídla podávejte posypaná koriandrem a sezamovými semínky.
Označit jako dokončené

Poznámky

Nutriční hodnoty vycházejí z uvedených složek a mohou se ve skutečnosti lišit.
 Uložit jako PDF