Jablečno-hruškový punč

Jablečno-hruškový punč bude ozdobou vašeho příštího zimního setkání se sousedy, přáteli a rodinou. Díky skořici, amarettu a jablku chutná tento vánoční nápoj opravdu sladce a zahřeje vás uvnitř i navenek. Alkoholický punč vypadá velmi dekorativně, když je ozdoben skořicovou tyčinkou. Tento recept skvěle doplňují čerstvé hrušky a jablka, která jsou navíc k nakousnutí. Tak co, máte chuť? Vyzkoušejte náš recept! A pokud chcete k punči podávat klasické svařené víno, máme pro vás ten správný recept!

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
1 jablko
1 hruška
2lžičky citronové šťávy
500 ml čerstvé jablečné šťávy
400 ml bílého vína
100 ml amaretta
1balíček vanilkového cukru
1lžička mleté skořice
4 tyčinky skořice

Nutriční informace

201 Kalorie
31 g Sacharidy
1 g Tuky
1 g Bílkoviny

Postup

1.

Příprava surovin

Jablka a hrušky omyjte, zbavte jádřinců a nakrájejte na kostky. Promíchejte s citrónovou šťávou.
Označit jako dokončené
2.

Smíchejte punč

Při nízké teplotě zahřívejte na mírném ohni přibližně 30 minut jablečnou šťávu, bílé víno, amaretto, skořici a vanilkový cukr. Punč se nesmí vařit.
Označit jako dokončené
3.

Vychutnávání punče

Kousky jablek a hrušek vložte do tepluvzdorné nádoby a přidejte teplý punč.
Označit jako dokončené

Poznámky

Nutriční hodnoty jsou přibližné, ve skutečnosti se mohou lišit.
 Uložit jako PDF