Špaldové skořicové hvězdičky

Špaldové skořicové hvězdičky chutnají téměř jako originál a během vánočního období vám ušetří nějaké kalorie. Ti, kteří si chtějí udržet linii i během chladného a svátečního období, by se rozhodně měli podívat na tyto celozrnné skořicové hvězdy. Nahrazením klasické mouky za špaldovou budou tvé pochoutky výživnější. Vyzkoušejte je právě teď! Těsto vystačí asi na 30 skořicových hvězdiček. Nestačí Vám to? Upečte tedy dvojnásobné množství!

Bez hodnocení

Ingredience

Počet porcí
200 g špaldové mouky
100 g margarínu
50 g třtinového cukru
50 g mletých mandlí
3lžíce mléka
1 vejce
1lžička prášku do pečiva
1lžička skořice
1špetka soli
Pomůcky
kuchyňský robot nebo ruční mixér volitelně
zdobicí sáček s hvězdicovou tryskou

Nutriční informace

66 Kalorie
7 g Sacharidy
4 g Tuky
1 g Bílkoviny

Postup

1.

Smíchejte suché ingredience

Smíchejte mouku, třtinový cukr, mandle, prášek do pečiva a skořici. Pokud používáte kuchyňský robot, vezměte si na hnětení těsta hnětací hák. Vše můžete uhnětet i ručně.
Označit jako dokončené
2.

Hnětení těsta

Přidejte margarín, vejce a mléko a místě těsto, dokud není homogenní a pevné.
Označit jako dokončené
3.

Nechte odpočívat

Těsto přikryjte a nechte ho 60 minut odpočívat v chladničce.
Označit jako dokončené
4.

Rozehřátí trouby

Troubu předehřejte na 180 °C při horním a spodním ohřevu.
Označit jako dokončené
5.

Vykrajování hvězdiček

Těsto rovnoměrně rozválejte na pomoučněné ploše na tloušťku 1-2 cm. Vykrajujte hvězdičky a ukládejte je na plech s pečícím papírem.
Označit jako dokončené
6.

Pečení skořicových hvězdiček

Skořicové hvězdičky pečte 12 – 15 minut. Když je vyndáte z trouby, měly by být ještě trochu měkké. Podle chuti ozdobte moučkovým cukrem nebo cukrovou polevou.
Označit jako dokončené

Poznámky

Nutriční hodnoty jsou přibližné, ve skutečnosti se mohou lišit.
Jedna hvězdička je jedna porce.
 Uložit jako PDF

Napsat komentář