Houbová pomazánka
Houbová pomazánka je chutnou alternativou k sýrům, uzeninám a podobně. Díky hřibům a žampionům je neuvěřitelně aromatická a chutná nejen na chlebu. Tento krém může skutečně zazářit také jako náplň do listového těsta. Jsou dipy a pomazánky typu „udělej si sám“ přesně vaše záležitost? Potom byste určitě měli vyzkoušet náš hráškový dip a guacamole!
Ingredience
Počet porcí
20 g sušených hřibů | |
150 g žampionů | |
50 g másla | |
1 červená cibule | |
1 stroužek česneku | |
1 PL balzamika | |
1 PL zeleninového vývaru | |
sůl a pepř (dle chuti) |
Pomůcky
Mixer |
Nutriční informace
143
kalorie
6 g
sacharidy
11 g
tuk
4 g
bílkoviny
Postup
1.
Příprava
Hřiby vložte do vody na 60 minut tak, aby byly jen zakryté.
Označit jako dokončené
2.
Suroviny nasekejte najemno
Žampiony očistěte a nakrájejte nadrobno. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno.
Označit jako dokončené
3.
Vařte přísady
Do pánve přidejte žampiony včetně vody, balzamikového octa a suchého zeleninového vývaru a za stálého míchání vše přiveďte k varu. Potom snižte teplotu na minimum a vařte, dokud se tekutina nevyvaří a nevznikne krémová směs.
Označit jako dokončené
4.
Rozmixujte a dochuťte
Krém a zbylé máslo rozmixujte v mixéru na jemnou pomazánku. Dochuťte solí a pepřem.
Označit jako dokončené
Poznámky
Nutriční informace jsou přibližným vodítkem na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.