Farmářský guláš

Farmářský guláš: Chutný guláš z mletého masa, brambor, paprik a rajčat. Vaří se jednou nebo dvakrát, je velmi jednoduchá na přípravu a můžete si ji vychutnat samotnou, ale já ji dělám s přílohou. Farmářský guláš je opravdu univerzální a vydrží až 3 dny. Ideální, pokud nechcete vařit každý den. Rádi používáme uzenou mletou papriku a chilli. Tím získ guláš šmrnc a výsledná chuť bude ještě pikantnější. Rádi k němu podáváme vydatné pečivo, například náš bramborový chléb se slaninou.

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
500 g mletého hovězího masa
800 g brambor
1 červená paprika
1 žlutá paprika
3 rajčata
1 cibule
2 stroužky česneku
2lžíce rajčatového protlaku
1/2svazku petrželky
1lžička sladké mleté papriky
1čajová lžička mleté uzené papriky
1čajová lžička mletého chilli
500 ml zeleninového vývaru
1lžíce rostlinného oleje
2lžičky sušeného tymiánu
sůl a pepř podle chuti
Pomůcky
Velký hrnec nebo zapékací mísa

Nutriční informace

368 Kalorie
30 g Sacharidy
17 g Tuky
20 g Bílkoviny

Postup

1.

Připravte si ingredience

Česnek a cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Očistěte brambory, papriky a rajčata a vše nakrájejte na kostičky. Petrželovou nať omyjte, osušte a nasekejte nadrobno.
Označit jako dokončené
2.

Opékání ingrediencí

V zapékací misce rozehřejte rostlinný olej. Přidejte mleté maso a smažte, dokud se nerozpadne. Dochuťte chilli a mletou paprikou. Přidejte cibuli, česnek a koření a smažte dalších 5 minut. Podávejte se zeleninovým vývarem.
Označit jako dokončené
3.

Příprava farmářského guláše

Přidejte rajčata, rajčatový protlak, brambory, tymián a petrželku a vařte 20 minut, dokud nejsou brambory uvařené. Dochuťte solí, pepřem a případně ještě chilli a mletou paprikou.
Označit jako dokončené

Poznámky

Nutriční hodnoty vycházejí z uvedených složek a mohou se ve skutečnosti lišit.
Vegani mohou mleté maso nahradit oblíbenou náhražkou masa.
 Uložit jako PDF