Cizrnové kari
Cizrnové kari je symbolem podzimu. Je rychlý, obsahuje spoustu čerstvých surovin a je opravdu zdravé. S kari pastou a lahodným kořením se stává velmi zvláštním chuťovým zážitkem. Náš recept je navíc veganský. Mimochodem, tuto pochoutku si nedokážeme představit bez čerstvého koriandru. Pokud však patříte k těm, kteří nemají rádi koriandr, použijte čerstvou petrželku. Dobrou chuť!
Ingredience
Počet porcí
1plechovka k okosového mléka | |
1plechovka cizrny | |
2lžičky žluté kari pasty | |
1 cibule | |
2 stroužky česneku | |
1 červená paprika | |
150 g cukrového hrášku | |
2lžičky kari koření | |
1lžička chilli | |
1 červená chilli paprička nepovinné | |
1/2svazku koriandru | |
1lžíce kokosového oleje | |
1 limetky | |
sůl a pepř podle chuti |
Nutriční informace
397
Kalorie
25 g
Sacharidy
27 g
Tuky
9 g
Bílkoviny
Postup
1.
Připravte si ingredience
Česnek a cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Papriky zbavte semínek a nakrájejte je na malé kostičky. Koriandr omyjte, osušte a nasekejte nadrobno. Omyjte limetku, nastrouhejte kůru a vymačkejte šťávu. Chilli papričku omyjte, odstraňte semínka a nakrájejte nadrobno. Hrášek omyjte. Cizrnu vložte do síta a dobře ji propláchněte.
Označit jako dokončené
2.
Všechno opečte
Na velkou pánev dejte kokosový olej. Česnek a cibuli smažte 3 minuty. Přidejte papriku a chilli a znovu orestujte. Zalijte ji kokosovým mlékem. Přidejte cizrnu, cukrový hrášek a kari pastu a vařte 10 minut.
Označit jako dokončené
3.
Cizrnové kari - finále
Přidejte mleté chilli, koriandr, limetkovou šťávu a kůru a kari koření. Podle chuti osolte a opepřete. Podávejte s rýží.
Označit jako dokončené
Poznámky
Kari pasty jsou dnes k dostání v každém supermarketu. Pokud máte rádi pálivé, přidejte čerstvé chilli a červenou kari pastu.
Nutriční hodnoty vycházejí z uvedených složek a mohou se ve skutečnosti lišit.