Cizrnové kari

Cizrnové kari je symbolem podzimu. Je rychlý, obsahuje spoustu čerstvých surovin a je opravdu zdravé. S kari pastou a lahodným kořením se stává velmi zvláštním chuťovým zážitkem. Náš recept je navíc veganský. Mimochodem, tuto pochoutku si nedokážeme představit bez čerstvého koriandru. Pokud však patříte k těm, kteří nemají rádi koriandr, použijte čerstvou petrželku. Dobrou chuť!

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
1plechovka k okosového mléka
1plechovka cizrny
2lžičky žluté kari pasty
1 cibule
2 stroužky česneku
1 červená paprika
150 g cukrového hrášku
2lžičky kari koření
1lžička chilli
1 červená chilli paprička nepovinné
1/2svazku koriandru
1lžíce kokosového oleje
1 limetky
sůl a pepř podle chuti

Nutriční informace

397 Kalorie
25 g Sacharidy
27 g Tuky
9 g Bílkoviny

Postup

1.

Připravte si ingredience

Česnek a cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Papriky zbavte semínek a nakrájejte je na malé kostičky. Koriandr omyjte, osušte a nasekejte nadrobno. Omyjte limetku, nastrouhejte kůru a vymačkejte šťávu. Chilli papričku omyjte, odstraňte semínka a nakrájejte nadrobno. Hrášek omyjte. Cizrnu vložte do síta a dobře ji propláchněte.
Označit jako dokončené
2.

Všechno opečte

Na velkou pánev dejte kokosový olej. Česnek a cibuli smažte 3 minuty. Přidejte papriku a chilli a znovu orestujte. Zalijte ji kokosovým mlékem. Přidejte cizrnu, cukrový hrášek a kari pastu a vařte 10 minut.
Označit jako dokončené
3.

Cizrnové kari - finále

Přidejte mleté chilli, koriandr, limetkovou šťávu a kůru a kari koření. Podle chuti osolte a opepřete. Podávejte s rýží.
Označit jako dokončené

Poznámky

Kari pasty jsou dnes k dostání v každém supermarketu. Pokud máte rádi pálivé, přidejte čerstvé chilli a červenou kari pastu.
Nutriční hodnoty vycházejí z uvedených složek a mohou se ve skutečnosti lišit.
 Uložit jako PDF