Domácí mléko z prosa

Vyrobit si vlastní mléko z prosa? Je to velmi jednoduché: Kromě toho toto mléko neobsahuje tuk, lepek ani ořechy. Hustá konzistence vám bude chutnat. Protože mléko má nízký obsah tuku, přídavek guarové gumy zabraňuje oddělení pevné a tekuté složky. Z prosného mléka se připravují koktejly, kheer (indické dezerty), zmrzlina, palačinky a mnoho dalšího.

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
80 g sušeného prosa
2-3lžíce javorového sirupu
1lžička vanilkového extraktu
1špetka mořské soli
1lžíce guarové gumy
Pomůcky
Výrobník mléka

Nutriční informace

65 Kalorie
14 g Sacharidy
0 g Tuky
2 g Bílkoviny

Postup

1.

Příprava prosa

Proso důkladně propláchněte pod tekoucí vodou, dokud není tekoucí voda čistá.
Označit jako dokončené
2.

Připravte výrobník mléka

Naplňte nádržku na vodu filtrovanou vodou. Všechny ingredience vložte do mísy.
Označit jako dokončené
3.

Nastavení výrobníku rostlinného mléka

Stiskněte tlačítko Start, tlačítkem Volba zvolte příslušný program. Opakovaně tiskněte tlačítko „Kapacita“, dokud nedosáhnete objemu 1200 ml. Stiskněte tlačítko Start. Po 23 minutách nebo po zaznění zvukového signálu je mléko hotové. Ve vzduchotěsné nádobě vydrží mléko až 4 dny.
Označit jako dokončené

Poznámky

Jedna porce odpovídá přibližně 200 ml mléka. Z receptu připravíte 6 porcí.
Když je mléko hotové, můžete nádobu vyjmout za rukojeť (pozor, je horká!). Zařízení se poté automaticky vyčistí.
Nutriční hodnoty vycházejí z uvedených složek a mohou se ve skutečnosti lišit.
 Uložit jako PDF