Domácí mléko z prosa
super snadné
Vyrobit si vlastní mléko z prosa? Je to velmi jednoduché: Kromě toho toto mléko neobsahuje tuk, lepek ani ořechy. Hustá konzistence vám bude chutnat. Protože mléko má nízký obsah tuku, přídavek guarové gumy zabraňuje oddělení pevné a tekuté složky. Z prosného mléka se připravují koktejly, kheer (indické dezerty), zmrzlina, palačinky a mnoho dalšího.
Ingredience
Počet porcí
80 g sušeného prosa | |
2-3lžíce javorového sirupu | |
1lžička vanilkového extraktu | |
1špetka mořské soli | |
1lžíce guarové gumy |
Pomůcky
Výrobník mléka |
Nutriční informace
65
Kalorie
14 g
Sacharidy
0 g
Tuky
2 g
Bílkoviny
Postup
1.
Příprava prosa
Proso důkladně propláchněte pod tekoucí vodou, dokud není tekoucí voda čistá.
Označit jako dokončené
2.
Připravte výrobník mléka
Naplňte nádržku na vodu filtrovanou vodou. Všechny ingredience vložte do mísy.
Označit jako dokončené
3.
Nastavení výrobníku rostlinného mléka
Stiskněte tlačítko Start, tlačítkem Volba zvolte příslušný program. Opakovaně tiskněte tlačítko „Kapacita“, dokud nedosáhnete objemu 1200 ml. Stiskněte tlačítko Start. Po 23 minutách nebo po zaznění zvukového signálu je mléko hotové. Ve vzduchotěsné nádobě vydrží mléko až 4 dny.
Označit jako dokončené
Poznámky
Jedna porce odpovídá přibližně 200 ml mléka. Z receptu připravíte 6 porcí.
Když je mléko hotové, můžete nádobu vyjmout za rukojeť (pozor, je horká!). Zařízení se poté automaticky vyčistí.
Nutriční hodnoty vycházejí z uvedených složek a mohou se ve skutečnosti lišit.