Domácí bylinkové máslo
super snadné
Výroba vlastního bylinkového másla je pro nás největší zábava. Proč? Bylinkové máslo si totiž můžete připravit tak, jak ho máte rádi. Bylinky, koření a další přísady můžete zvolit podle své chuti a vmíchat je do másla. V tomto receptu jsme zvolili klasické bylinky, česnek a trochu čerstvého citronu. Je to skutečná pochoutka na chleba, chutný steak nebo cokoli grilovaného. Vyzkoušejte ji a experimentujte se svými oblíbenými ingrediencemi!
Ingredience
Počet porcí
| 250 g másla | |
| 1/2svazku pažitky | |
| 1/2svazku petrželky | |
| 1/2svazku bazalky | |
| 1/2 citronu | |
| 2 stroužky česneku | |
| sůl a pepř podle chuti | 
Nutriční informace
					1920
											Kalorie
									
							
					10 g
											Sacharidy
									
							
					206 g
											 Tuky
									
							
					5 g
											Bílkoviny
									
					Postup
			
				1.			
				
					
			
					Připravte si ingredience
Máslo nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Bazalku omyjte, osušte a nasekejte nadrobno. Česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno. Citron omyjte v horké vodě, nastrouhejte kůru a vymačkejte šťávu.
										
					
						
						Označit jako dokončené
					
				
			
				2.			
				
					
			
			Smíchejte bylinkové máslo
Všechny ingredience promíchejte vidličkou, dokud se vše dobře nespojí. Dochuťte solí a pepřem. Bylinkové máslo můžete uchovávat ve sklenici na vaření nebo z něj pomocí potravinářské fólie vytvarovat váleček, který pak můžete používat po dávkách.
										
					
						
						Označit jako dokončené
					
				Poznámky
				Bylinkové máslo vydrží v lednici až dva týdny.			
					
				V tomto případě je jednou porcí všechno máslo, které jste použili. 			
					
				Nutriční hodnoty vycházejí z uvedených složek a mohou se ve skutečnosti lišit.