Domácí bylinkové máslo
super snadné
Výroba vlastního bylinkového másla je pro nás největší zábava. Proč? Bylinkové máslo si totiž můžete připravit tak, jak ho máte rádi. Bylinky, koření a další přísady můžete zvolit podle své chuti a vmíchat je do másla. V tomto receptu jsme zvolili klasické bylinky, česnek a trochu čerstvého citronu. Je to skutečná pochoutka na chleba, chutný steak nebo cokoli grilovaného. Vyzkoušejte ji a experimentujte se svými oblíbenými ingrediencemi!
Ingredience
Počet porcí
250 g másla | |
1/2svazku pažitky | |
1/2svazku petrželky | |
1/2svazku bazalky | |
1/2 citronu | |
2 stroužky česneku | |
sůl a pepř podle chuti |
Nutriční informace
1920
Kalorie
10 g
Sacharidy
206 g
Tuky
5 g
Bílkoviny
Postup
1.
Připravte si ingredience
Máslo nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Bazalku omyjte, osušte a nasekejte nadrobno. Česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno. Citron omyjte v horké vodě, nastrouhejte kůru a vymačkejte šťávu.
Označit jako dokončené
2.
Smíchejte bylinkové máslo
Všechny ingredience promíchejte vidličkou, dokud se vše dobře nespojí. Dochuťte solí a pepřem. Bylinkové máslo můžete uchovávat ve sklenici na vaření nebo z něj pomocí potravinářské fólie vytvarovat váleček, který pak můžete používat po dávkách.
Označit jako dokončené
Poznámky
Bylinkové máslo vydrží v lednici až dva týdny.
V tomto případě je jednou porcí všechno máslo, které jste použili.
Nutriční hodnoty vycházejí z uvedených složek a mohou se ve skutečnosti lišit.