Cordon Bleu
Cordon Bleu je klasika, kterou vám dnes chceme představit. Silně obalené řízky plněné šunkou a sýrem, obalené ve strouhance a usmažené. Už jen z tohoto popisu se vám sbíhají sliny, že? Tradiční rakouský cordon bleu dnes připravujeme z telecího masa. Můžete však použít i vepřové nebo drůbeží maso – podle toho, čemu dáváte přednost. Cordon Bleu je rychlý a snadný, ale na talíři je vždy top. Proč ho nezkusit hned dnes!
Ingredience
Počet porcí
2 telecí kotlety případně vepřové nebo drůbeží | |
2 vejce | |
2plátky vařené šunky | |
100 g ementálu silnější alternativa: Gruyere | |
50 g mouky Typ 405 | |
150 g strouhanky | |
rostlinný olej na smažení |
Nutriční informace
615
Kalorie
44 g
Sacharidy
24 g
Tuky
23 g
Bílkoviny
Postup
1.
Připravte řízky
Maso omyjte studenou vodou a osušte. V případě potřeby je naklepejte. Jednu polovinu vyložte šunkou a sýrem, přeložte a okraje trochu přitiskněte k sobě.
Označit jako dokončené
2.
Připravte trojobal
Na tči samostatné talíře vysypte mouku, rozklepněte a vyšlehejte vejce a do posledního nasypte strouhanku.
Označit jako dokončené
3.
Pečení
Cordon bleu vlože nejprve do mouky, potom do vejce a nakonec do strouhanky. Podruhé vložte cordon blue do vejce a strouhanky, abyste vytvořili rovnoměrnější vrstvu.
Označit jako dokončené
4.
Předehřejte pánev
Pánev předehřejte na rostlinném oleji.
Označit jako dokončené
5.
Smažení cordon bleu
Smažte cordon bleu asi 5 minut z každé strany, dokud náplň nezezlátne a maso není propečené.
Označit jako dokončené
Poznámky
Pro náš Cordon Bleu si rádi vybíráme sýr ementál. Pokud dáváte přednost něčemu silnějšímu, můžete použít také Gruyere, Appenzeller nebo Gorgonzolu.
Výživové údaje jsou přibližně vypočítány na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.