Pesto z mrkvové natě

Dnešní hvězdou je mrkvové pesto: Tato lahodná směs na těstoviny je absolutním hitem. Hlavní složkou je mrkvová nať, kterou už nikdy nemusíte vyhodit. Pesto je také veganské a i bez parmezánu je skutečnou pochoutkou. Milujeme jídla bez odpadu, která jsou lahůdkou pro naše žaludky. A co vy? Tak to rychle vyzkoušejte. Pesto chutná výborně zejména s domácími těstovinami.

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
200 g mrkvové natě
2 stroužky česneku
100 g kešu oříšků
4lžíce drožďových vloček
1 citron
4 lžíce olivového oleje
sůl a pepř podle chuti
Pomůcky
1 Mixér

Nutriční informace

329 Kalorie
16 g Sacharidy
22 g Tuky
11 g Bílkoviny

Postup

1.

Připravte si ingredience

Mrkvovou nať omyjte a osušte. Česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno. Vymačkejte citronovou šťávu.
Označit jako dokončené
2.

Pesto rozmixujte

Všechny ingredience kromě olivového oleje přidejte do mixéru a mixujte na střední rychlost. Postupně přidávejte olivový olej, dokud nedosáhnete požadované konzistence. Dochuťte solí a pepřem.
Označit jako dokončené

Poznámky

Výživové údaje jsou přibližně vypočítány na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.
 Uložit jako PDF