Pesto z mrkvové natě
Dnešní hvězdou je mrkvové pesto: Tato lahodná směs na těstoviny je absolutním hitem. Hlavní složkou je mrkvová nať, kterou už nikdy nemusíte vyhodit. Pesto je také veganské a i bez parmezánu je skutečnou pochoutkou. Milujeme jídla bez odpadu, která jsou lahůdkou pro naše žaludky. A co vy? Tak to rychle vyzkoušejte. Pesto chutná výborně zejména s domácími těstovinami.
Ingredience
Počet porcí
200 g mrkvové natě | |
2 stroužky česneku | |
100 g kešu oříšků | |
4lžíce drožďových vloček | |
1 citron | |
4 lžíce olivového oleje | |
sůl a pepř podle chuti |
Pomůcky
1 Mixér |
Nutriční informace
329
Kalorie
16 g
Sacharidy
22 g
Tuky
11 g
Bílkoviny
Postup
1.
Připravte si ingredience
Mrkvovou nať omyjte a osušte. Česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno. Vymačkejte citronovou šťávu.
Označit jako dokončené
2.
Pesto rozmixujte
Všechny ingredience kromě olivového oleje přidejte do mixéru a mixujte na střední rychlost. Postupně přidávejte olivový olej, dokud nedosáhnete požadované konzistence. Dochuťte solí a pepřem.
Označit jako dokončené
Poznámky
Výživové údaje jsou přibližně vypočítány na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.