Čevapčiči
Čevapčiči jsou malé grilované rolky z mletého masa, bylinek a koření. Oblíbené jsou zejména v jihovýchodní Evropě. V Chorvatsku a několika dalších zemích jsou dokonce národním jídlem. Naším favoritem je čevapčiči s chutným ajvarem nebo rovnou jako celé jídlo do ruky: čevapčiči v chlebové placce nikdo neodolá. Čevapčiči všude připravují trochu jinak, takže neexistuje jeden originální recept. Zde je jednoduchý a rychlý recept na domácí čevapčiči. Máte chuť se přidat? Mimochodem, domácí čevapčiči se dají opravdu dobře připravit na grilu místo opékání na pánvi!
Ingredience
Počet porcí
500 g směsi mletého masa | |
1 stroužek česneku | |
1 cibule | |
1/4svazku petrželky | |
1lžička mleté papriky | |
1lžička sladké papriky v prášku | |
1lžíce rostlinného oleje | |
sůl a pepř podle chuti |
Nutriční informace
273
Kalorií
2 g
Sacharidy
20 g
Tuk
21 g
Bílkovin
Postup
1.
Příprava ingrediencí
Česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno. Petrželku omyjte, osušte a nasekejte velmi najemno.
Označit jako dokončené
2.
Tvarování čevapčiči
Všechny ingredience dobře promícháme a ze směsi vytvarujeme přibližně 12 stejně velkých kuliček, které pak vyválíme do mírně plochého tvaru a vytvoříme karbanátky o rozměrech přibližně 3 × 10 cm.
Označit jako dokončené
3.
Opekání čevapčiči
Na pánvi rozehřejte rostlinný olej a prudce na něm osmažte čevapčiči. Poté je nechte opékat na mírném ohni.
Označit jako dokončené
Poznámky
Jedna porce odpovídá 3 kusům čevapčiči.
Nutriční informace jsou přibližným vodítkem na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.