Bramborový salát s rukolou
Bramborový salát s rukolou je variací na klasický bramborový salát. Místo kyselých okurek a majonézy je tento salát připraven z aromatické rukoly, cibule a slaniny. A místo majonézy je v zálivce pikantní petrželový nálev, který z tohoto salátu dělá opravdový zážitek. Zní to dobře, že? Proto recept ihned vyzkoušejte. Pokud nemá být hlavním jídlem, doporučujeme k němu lahodný parmazánový řízek!
Ingredience
Počet porcí
600 g g voskových brambor Na salát | |
200 g rukoly | |
200 g slaniny | |
1červená cibule | |
100 ml zeleninového vývaru Na zálivku | |
1PL bílého vinného octu | |
1PL dijonské hořčice | |
1PL cukru | |
1/4svazku petrželky | |
sůl a pepř podle chuti |
Pomocníci
1 Grand Prix |
Nutriční informace
243
kalorie
23 g
sacharidy
12 g
tuky
9 g
bílkoviny
Postup
1.
Uvaříme brambory
Brambory uvařte klasicky nebo v páře v GrandPrix s 600 ml vody. Můžete také uvařit v hrnci. Poté je nechte vychladnout.
Označit jako dokončené
2.
Na zálivku
Petrželovou nať omyjte, osušte a nasekejte nadrobno. Smíchejte s ostatními přísadami a dejte stranou.
Označit jako dokončené
3.
Na salát
Brambory nakrájejte na malé kousky, rukolu omyjte a osušte, cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno, slaninu nakrájejte na proužky dlouhé asi 3 cm.
Označit jako dokončené
4.
Připravte slaninu
Cibuli a slaninu smíchejte v přístroji GrandPrix při rychlosti 5 a vařte 5 minut při 130 °C. Můžete je také osmažit na pánvi.
Označit jako dokončené
5.
Podávaní salátu
Smíchejte rukolu, brambory, cibuli a slaninu, přelijte zálivkou a dobře promíchejte.
Označit jako dokončené
Poznámky
Nutriční hodnoty jsou odhadovány podle surovin. Ve skutečnosti se mohou lišit.