Bramborový chléb se slaninou
Bramborový chléb se slaninou je velmi vydatnou a chutnou variací klasického pšeničného chleba. Tento křupavý a lehký chléb připravený v pekárně nestojí téměř žádnou práci a určitě se stane hvězdou vaší příští snídaně nebo večeře. Vyzkoušejte náš recept a dopřejte si vydatný kousek chleba, který mimochodem chutná obzvlášť dobře se smetanovým sýrem a čerstvými bylinkami.
Ingredience
Počet porcí
200 g brambor | |
400 g mouky (typ 1050) | |
100 ml mléka | |
200 ml vody | |
20 g medu | |
1/2balíčku sušeného droždí | |
1lžička soli | |
50 g slaniny nakrájené na kostičky |
Pomůcky
strojek na chleba |
Nutriční informace
151
Kalorie
27 g
Sacharidy
2 g
Tuky
5 g
Bílkoviny
Postup
1.
Příprava surovin
Oloupejte brambory a vařte je v osolené vodě asi 20 minut. Slijte je, rozmačkejte a nechte vychladnout. Slaninu smažte na pánvi na středním plameni asi 10 minut.
Označit jako dokončené
2.
Smíchejte ingredience
Vložte všechny ingredience do pekárny a nastavte standardní program.
Označit jako dokončené
3.
Pečení chleba
Po upečení měňte stupeň pečení podle toho, jak hnedý chléb chcete.
Označit jako dokončené
Poznámky
Porce odpovídá plátku chleba.
Nutriční hodnoty jsou přibližné, ve skutečnosti se mohou lišit.