Bedlový řízek

Bedlové řízky jsou oblíbenou alternativou klasických řízků. Proč? Protože – jak název napovídá – se připravují z klobouku houby bedly. Obrovský klobouk této houby má oříškovou vůni a se svou křupavou kůrkou je skutečným konkurentem svých masitých protějšků. Mimochodem, věděli jste, že bedla je jednou z největších hub? Ideální pro dokonalé řízky, co na to říct? Pokud teď máte chuť na křupavý řízek z bedly, připravte si ho podle našeho receptu!

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
2 bedle
100 ml sójového mléka nebo vody
2lžíce hladké mouky
100 g strouhanky
2lžíce rostlinného oleje
sůl a pepř dle chuti

Nutriční informace

252 Kalorie
31 g Sacharidy
7 g Tuky
10 g Bílkoviny

Postup

1.

Příprava hub

Očistěte bedle a opatrně odkruťte stonek nebo jej odřízněte.
Označit jako dokončené
2.

Příprava obalu

Rozšlehejte sójové mléko a mouku. Dochuťte solí a pepřem. Do samostatné misky dejte strouhanku.
Označit jako dokončené
3.

Obalování

Klobouky bedlí nejprve obalte v moučné směsi a poté ve strouhance.
Označit jako dokončené
4.

Smažení

Rozpalte pánev s rostlinným olejem a opékejte bedlové řízky z obou stran 3-5 minut, dokud nebude povrch křupavý.
Označit jako dokončené

Poznámky

Nutriční hodnoty jsou přibližné, ve skutečnosti se mohou lišit.
 Uložit jako PDF