Bedlový řízek
Bedlové řízky jsou oblíbenou alternativou klasických řízků. Proč? Protože – jak název napovídá – se připravují z klobouku houby bedly. Obrovský klobouk této houby má oříškovou vůni a se svou křupavou kůrkou je skutečným konkurentem svých masitých protějšků. Mimochodem, věděli jste, že bedla je jednou z největších hub? Ideální pro dokonalé řízky, co na to říct? Pokud teď máte chuť na křupavý řízek z bedly, připravte si ho podle našeho receptu!
Ingredience
Počet porcí
2 bedle | |
100 ml sójového mléka nebo vody | |
2lžíce hladké mouky | |
100 g strouhanky | |
2lžíce rostlinného oleje | |
sůl a pepř dle chuti |
Nutriční informace
252
Kalorie
31 g
Sacharidy
7 g
Tuky
10 g
Bílkoviny
Postup
1.
Příprava hub
Očistěte bedle a opatrně odkruťte stonek nebo jej odřízněte.
Označit jako dokončené
2.
Příprava obalu
Rozšlehejte sójové mléko a mouku. Dochuťte solí a pepřem. Do samostatné misky dejte strouhanku.
Označit jako dokončené
3.
Obalování
Klobouky bedlí nejprve obalte v moučné směsi a poté ve strouhance.
Označit jako dokončené
4.
Smažení
Rozpalte pánev s rostlinným olejem a opékejte bedlové řízky z obou stran 3-5 minut, dokud nebude povrch křupavý.
Označit jako dokončené
Poznámky
Nutriční hodnoty jsou přibližné, ve skutečnosti se mohou lišit.