Růžový sirup

Růžový sirup svůdně voní, vypadá krásně díky své jemné růžové barvě a nyní pozvedne vaše nápoje a koktejly na zcela novou úroveň. V tomto receptu vám ukážeme, jak snadno si můžete sami vyrobit růžový sirup. Pak ho můžete použít například do našeho růžového ginu sour. Spousta zábavy při zkoušení.

Bez hodnocení

Ingredience

Počet porcí
1 kg cukru
250 ml vody
5 růžových až červených voňavých růží čerstvých, nestříkaných

Nutriční informace

400 Kalorie
100 g Sacharidy
0 g Tuky
0 g Bílkoviny

Postup

1.

Připravte růže

Růže protřepejte, odstraňte listy z poupat a krátce je opláchněte pod studenou vodou. Vložte do tepelně odolné a uzavíratelné nádoby.
Označit jako dokončené
2.

Připravte sirup

Cukr a vodu vařte dohromady, dokud není voda úplně čistá.
Označit jako dokončené
3.

Nechte sirup vyluhovat

Okvětní lístky růží zalijte cukrovou vodou a ihned přikryjte. Nechte louhovat na chladném a tmavém místě po dobu asi 2 dnů.
Označit jako dokončené
4.

Dokončení sirupu

Růžový sirup přecedíme a asi 3 minuty znovu přivedeme k varu. Skladujte ve vzduchotěsných lahvích.
Označit jako dokončené

Poznámky

Mimochodem, domácí sirup v ozdobné lahvi je vynikající dárek pro hostitelku nebo suvenýr!
Z receptu se získá přibližně 1 litr růžového sirupu, takže jedna porce odpovídá přibližně 100 ml sirupu.
 Uložit jako PDF

Napsat komentář