Růžový sirup
Růžový sirup svůdně voní, vypadá krásně díky své jemné růžové barvě a nyní pozvedne vaše nápoje a koktejly na zcela novou úroveň. V tomto receptu vám ukážeme, jak snadno si můžete sami vyrobit růžový sirup. Pak ho můžete použít například do našeho růžového ginu sour. Spousta zábavy při zkoušení.
Bez hodnocení
Ingredience
Počet porcí
1 kg cukru | |
250 ml vody | |
5 růžových až červených voňavých růží čerstvých, nestříkaných |
Nutriční informace
400
Kalorie
100 g
Sacharidy
0 g
Tuky
0 g
Bílkoviny
Postup
1.
Připravte růže
Růže protřepejte, odstraňte listy z poupat a krátce je opláchněte pod studenou vodou. Vložte do tepelně odolné a uzavíratelné nádoby.
Označit jako dokončené
2.
Připravte sirup
Cukr a vodu vařte dohromady, dokud není voda úplně čistá.
Označit jako dokončené
3.
Nechte sirup vyluhovat
Okvětní lístky růží zalijte cukrovou vodou a ihned přikryjte. Nechte louhovat na chladném a tmavém místě po dobu asi 2 dnů.
Označit jako dokončené
4.
Dokončení sirupu
Růžový sirup přecedíme a asi 3 minuty znovu přivedeme k varu. Skladujte ve vzduchotěsných lahvích.
Označit jako dokončené
Poznámky
Mimochodem, domácí sirup v ozdobné lahvi je vynikající dárek pro hostitelku nebo suvenýr!
Z receptu se získá přibližně 1 litr růžového sirupu, takže jedna porce odpovídá přibližně 100 ml sirupu.
Napsat komentář
Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.