Batátový kumpir
Batátový kumpir – to jsou pečené plněné sladké brambory. Jejich příprava je velmi snadná a chutnají výborně. Nejlepší je, že sladké brambory můžete naplnit čímkoli, na co máte chuť. V našem receptu používáme jemný bylinkový dip a silnou směs čerstvé zeleniny, bylinek a dalších ingrediencí. Dobře se hodí ke sladké chuti sladkých brambor. Pokud se chystáte na veganskou stravu, kumpir ze sladkých brambor je rychlý a snadný recept, který je ideální pro jakoukoli dietu. Inspiraci pro další dipy můžete načerpat z mnoha našich receptů na dipy!
Ingredience
Počet porcí
3 velké batáty | |
3 porce bylinkového dipu Môžete použiť aj našu vegánsku kyslú smotanu | |
100 g fety | |
2 jarní cibulky | |
6 sušených rajčat | |
1/4 okurky | |
1/4svazku máty | |
1/2svazku petrželky | |
3lžíce olivového oleje | |
1lžíce citronové šťávy | |
sůl a pepř podle chuti |
Pomůcky
alobal |
Nutriční informace
430
Kalorie
45 g
Sacharidy
18 g
Tuky
19 g
Bílkoviny
Postup
1.
Předehřejte troubu
Předehřejte troubu na 200 °C horní/spodní ohřev.
Označit jako dokončené
2.
Brambory upečte
Batáty omyjte, několikrát propíchněte vidličkou, potřete polovinou olivového oleje a zabalte do alobalu. Pečte asi 30–40 minut (podle velikosti brambor), dokud brambory nezměknou.
Označit jako dokončené
3.
Příprava náplně
Omyjte jarní cibulku, okurku, mátu a petrželku. Jarní cibulku, okurku a sušená rajčata nakrájejte na malé kousky. Mátu a petrželku nakrájejte nadrobno. Fetu nechte okapat a rozdrobte ji. Vše smíchejte dohromady a dochuťte zbylým olivovým olejem, citronovou šťávou, solí a pepřem.
Označit jako dokončené
4.
Příprava kumpiru ze sladkých brambor
Vyjměte brambory z alobalu a podélně je rozkrojte. Naplňte je částí bylinkového dipu a připravenou náplní.
Označit jako dokončené
Poznámky
Výživové informace jsou přibližným vodítkem na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.
S veganským dipem a veganskou nebo bez fety lze recept snadno upravit i pro vegany. Buď kreativní!