Batátové placky
Sladké bramborové placky jsou skvělé. Ať už teplé nebo studené, jako hlavní chod nebo svačina: tyto malé pochoutky jsou vždy vynikající. Navíc se snadno a rychle připravují. Sladké bramborové placky nejraději smažíme na pánvi s trochou rostlinného oleje. Pokud chcete snížit množství tuku na minimum, můžete je upéct v horkovzdušné fritéze. Nebojte se, i tak budou křupavé. Záleží samozřejmě na vás! Mimochodem, tyto malé kousky jsou veganské. Doporučujeme naši veganskou zakysanou smetanu nebo veganskou česnekovou omáčku. Dohromady tvoří prostě jednu báseň.
Ingredience
Počet porcí
500 g batátů | |
1 voskovitá brambora | |
2 mrkve | |
1 cibule | |
2 stroužky česneku | |
2lžíce mletého lněného semínka | |
5lžic vody | |
3lžíce bramborového škrobu | |
1/2svazku petrželky | |
2lžičky mořské soli | |
1lžička kari | |
1lžička mleté papriky | |
3lžíce rostlinného oleje | |
Sůl a pepř podle chuti |
Pomůcky
Kuchyňské struhadlo |
Nutriční informace
312
Kalorie
47 g
Sacharidy
10 g
Tuky
5 g
Bílkoviny
Postup
1.
Příprava ingrediencí
Oloupejte brambory, cibuli, česnek a mrkev. Vše jemně nastrouhejte. Smíchejte mleté lněné semínko s vodou a dejte do chladničky. Petrželovou nať omyjte, osušte a nasekejte nadrobno (část petržele si odložte na odzobu).
Označit jako dokončené
2.
Sušení zeleniny
Zeleninu posypte solí a nechte ji 10 minut stát. Poté ji vložte do čisté utěrky a důkladně ji osušte.
Označit jako dokončené
3.
Připravte placky
Zeleninu smíchejte se lněným semínkem, škrobem a kořením a vytvarujte z ní stejně velké placky. Lehce je rozplácněte v ruce.
Označit jako dokončené
4.
Upečte placky
Rozpalte pánev a nalijte do ní trochu rostlinného oleje. Placky smažte postupně, dokud nejsou z obou stran zlatavé.
Označit jako dokončené