Batátové placky

Sladké bramborové placky jsou skvělé. Ať už teplé nebo studené, jako hlavní chod nebo svačina: tyto malé pochoutky jsou vždy vynikající. Navíc se snadno a rychle připravují. Sladké bramborové placky nejraději smažíme na pánvi s trochou rostlinného oleje. Pokud chcete snížit množství tuku na minimum, můžete je upéct v horkovzdušné fritéze. Nebojte se, i tak budou křupavé. Záleží samozřejmě na vás! Mimochodem, tyto malé kousky jsou veganské. Doporučujeme naši veganskou zakysanou smetanu nebo veganskou česnekovou omáčku. Dohromady tvoří prostě jednu báseň.

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
500 g batátů
1 voskovitá brambora
2 mrkve
1 cibule
2 stroužky česneku
2lžíce mletého lněného semínka
5lžic vody
3lžíce bramborového škrobu
1/2svazku petrželky
2lžičky mořské soli
1lžička kari
1lžička mleté papriky
3lžíce rostlinného oleje
Sůl a pepř podle chuti
Pomůcky
Kuchyňské struhadlo

Nutriční informace

312 Kalorie
47 g Sacharidy
10 g Tuky
5 g Bílkoviny

Postup

1.

Příprava ingrediencí

Oloupejte brambory, cibuli, česnek a mrkev. Vše jemně nastrouhejte. Smíchejte mleté lněné semínko s vodou a dejte do chladničky. Petrželovou nať omyjte, osušte a nasekejte nadrobno (část petržele si odložte na odzobu).
Označit jako dokončené
2.

Sušení zeleniny

Zeleninu posypte solí a nechte ji 10 minut stát. Poté ji vložte do čisté utěrky a důkladně ji osušte.
Označit jako dokončené
3.

Připravte placky

Zeleninu smíchejte se lněným semínkem, škrobem a kořením a vytvarujte z ní stejně velké placky. Lehce je rozplácněte v ruce.
Označit jako dokončené
4.

Upečte placky

Rozpalte pánev a nalijte do ní trochu rostlinného oleje. Placky smažte postupně, dokud nejsou z obou stran zlatavé.
Označit jako dokončené
 Uložit jako PDF