Batátové placky
Sladké bramborové placky jsou skvělé. Ať už teplé nebo studené, jako hlavní chod nebo svačina: tyto malé pochoutky jsou vždy vynikající. Navíc se snadno a rychle připravují. Sladké bramborové placky nejraději smažíme na pánvi s trochou rostlinného oleje. Pokud chcete snížit množství tuku na minimum, můžete je upéct v horkovzdušné fritéze. Nebojte se, i tak budou křupavé. Záleží samozřejmě na vás! Mimochodem, tyto malé kousky jsou veganské. Doporučujeme naši veganskou zakysanou smetanu nebo veganskou česnekovou omáčku. Dohromady tvoří prostě jednu báseň.
Ingredience
Počet porcí
| 500 g batátů | |
| 1 voskovitá brambora | |
| 2 mrkve | |
| 1 cibule | |
| 2 stroužky česneku | |
| 2lžíce mletého lněného semínka | |
| 5lžic vody | |
| 3lžíce bramborového škrobu | |
| 1/2svazku petrželky | |
| 2lžičky mořské soli | |
| 1lžička kari | |
| 1lžička mleté papriky | |
| 3lžíce rostlinného oleje | |
| Sůl a pepř podle chuti |
Pomůcky
| Kuchyňské struhadlo |
Nutriční informace
312
Kalorie
47 g
Sacharidy
10 g
Tuky
5 g
Bílkoviny
Postup
1.
Příprava ingrediencí
Oloupejte brambory, cibuli, česnek a mrkev. Vše jemně nastrouhejte. Smíchejte mleté lněné semínko s vodou a dejte do chladničky. Petrželovou nať omyjte, osušte a nasekejte nadrobno (část petržele si odložte na odzobu).
Označit jako dokončené
2.
Sušení zeleniny
Zeleninu posypte solí a nechte ji 10 minut stát. Poté ji vložte do čisté utěrky a důkladně ji osušte.
Označit jako dokončené
3.
Připravte placky
Zeleninu smíchejte se lněným semínkem, škrobem a kořením a vytvarujte z ní stejně velké placky. Lehce je rozplácněte v ruce.
Označit jako dokončené
4.
Upečte placky
Rozpalte pánev a nalijte do ní trochu rostlinného oleje. Placky smažte postupně, dokud nejsou z obou stran zlatavé.
Označit jako dokončené