Americké brambory z trouby
Americké brambory pečené v troubě jsou jedním z nejjednodušších způsobů, jak připravit opravdu chutné brambory. Mají mnoho názvů: americké brambory, pečené brambory nebo jiné názvy. Zde je recept na opravdu křupavé a pikantní brambory pečené v troubě.
Bez hodnocení
Ingredience
Počet porcí
1 kg nových brambor | |
1/2svazku rozmarýnu | |
1/2svazku tymiánu | |
3lžíce olivového oleje | |
2lžičky sladké papriky | |
sůl a pepř podle chuti |
Nutriční informace
305
Kalorie
43 g
Sacharidy
11 g
Tuky
5 g
Bílkoviny
Postup
1.
Příprava brambor
Brambory rozkrojte na polovinu a nakrájejte je na měsíčky. Důkladně je omyjte ve velké míse se studenou vodou.
Označit jako dokončené
2.
Připravte si bylinky
Rozmarýn a tymián omyjte a osušte, listy otrhejte od stonků a nasekejte je nadrobno.
Označit jako dokončené
3.
Předehřejte troubu
Předehřejte troubu na 200 °C na horním i dolním ohřevu.
Označit jako dokončené
4.
Promíchejte a upečte
Brambory dobře osušte a v míse je dobře promíchejte s kořením, olivovým olejem a bylinkami. Brambory rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte přibližně 40 minut, dokud nedosáhnete požadovaného stupně propečení.
Označit jako dokončené
Poznámky
Nutriční hodnoty jsou přibližné, ve skutečnosti se mohou lišit.
Napsat komentář
Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.