Americké brambory z trouby

Americké brambory pečené v troubě jsou jedním z nejjednodušších způsobů, jak připravit opravdu chutné brambory. Mají mnoho názvů: americké brambory, pečené brambory nebo jiné názvy. Zde je recept na opravdu křupavé a pikantní brambory pečené v troubě.

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
1 kg nových brambor
1/2svazku rozmarýnu
1/2svazku tymiánu
3lžíce olivového oleje
2lžičky sladké papriky
sůl a pepř podle chuti

Nutriční informace

305 Kalorie
43 g Sacharidy
11 g Tuky
5 g Bílkoviny

Postup

1.

Příprava brambor

Brambory rozkrojte na polovinu a nakrájejte je na měsíčky. Důkladně je omyjte ve velké míse se studenou vodou.
Označit jako dokončené
2.

Připravte si bylinky

Rozmarýn a tymián omyjte a osušte, listy otrhejte od stonků a nasekejte je nadrobno.
Označit jako dokončené
3.

Předehřejte troubu

Předehřejte troubu na 200 °C na horním i dolním ohřevu.
Označit jako dokončené
4.

Promíchejte a upečte

Brambory dobře osušte a v míse je dobře promíchejte s kořením, olivovým olejem a bylinkami. Brambory rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte přibližně 40 minut, dokud nedosáhnete požadovaného stupně propečení.
Označit jako dokončené

Poznámky

Nutriční hodnoty jsou přibližné, ve skutečnosti se mohou lišit.
 Uložit jako PDF