Domácí bylinkové máslo

Výroba vlastního bylinkového másla je pro nás největší zábava. Proč? Bylinkové máslo si totiž můžete připravit tak, jak ho máte rádi. Bylinky, koření a další přísady můžete zvolit podle své chuti a vmíchat je do másla. V tomto receptu jsme zvolili klasické bylinky, česnek a trochu čerstvého citronu. Je to skutečná pochoutka na chleba, chutný steak nebo cokoli grilovaného. Vyzkoušejte ji a experimentujte se svými oblíbenými ingrediencemi!

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
250 g másla
1/2svazku pažitky
1/2svazku petrželky
1/2svazku bazalky
1/2 citronu
2 stroužky česneku
sůl a pepř podle chuti

Nutriční informace

1920 Kalorie
10 g Sacharidy
206 g Tuky
5 g Bílkoviny

Postup

1.

Připravte si ingredience

Máslo nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Bazalku omyjte, osušte a nasekejte nadrobno. Česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno. Citron omyjte v horké vodě, nastrouhejte kůru a vymačkejte šťávu.
Označit jako dokončené
2.

Smíchejte bylinkové máslo

Všechny ingredience promíchejte vidličkou, dokud se vše dobře nespojí. Dochuťte solí a pepřem. Bylinkové máslo můžete uchovávat ve sklenici na vaření nebo z něj pomocí potravinářské fólie vytvarovat váleček, který pak můžete používat po dávkách.
Označit jako dokončené

Poznámky

Bylinkové máslo vydrží v lednici až dva týdny.
V tomto případě je jednou porcí všechno máslo, které jste použili.
Nutriční hodnoty vycházejí z uvedených složek a mohou se ve skutečnosti lišit.
 Uložit jako PDF
Štítky