Farmářský guláš
Farmářský guláš: Chutný guláš z mletého masa, brambor, paprik a rajčat. Vaří se jednou nebo dvakrát, je velmi jednoduchá na přípravu a můžete si ji vychutnat samotnou, ale já ji dělám s přílohou. Farmářský guláš je opravdu univerzální a vydrží až 3 dny. Ideální, pokud nechcete vařit každý den. Rádi používáme uzenou mletou papriku a chilli. Tím získ guláš šmrnc a výsledná chuť bude ještě pikantnější. Rádi k němu podáváme vydatné pečivo, například náš bramborový chléb se slaninou.
Ingredience
Počet porcí
500 g mletého hovězího masa | |
800 g brambor | |
1 červená paprika | |
1 žlutá paprika | |
3 rajčata | |
1 cibule | |
2 stroužky česneku | |
2lžíce rajčatového protlaku | |
1/2svazku petrželky | |
1lžička sladké mleté papriky | |
1čajová lžička mleté uzené papriky | |
1čajová lžička mletého chilli | |
500 ml zeleninového vývaru | |
1lžíce rostlinného oleje | |
2lžičky sušeného tymiánu | |
sůl a pepř podle chuti |
Pomůcky
Velký hrnec nebo zapékací mísa |
Nutriční informace
368
Kalorie
30 g
Sacharidy
17 g
Tuky
20 g
Bílkoviny
Postup
1.
Připravte si ingredience
Česnek a cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Očistěte brambory, papriky a rajčata a vše nakrájejte na kostičky. Petrželovou nať omyjte, osušte a nasekejte nadrobno.
Označit jako dokončené
2.
Opékání ingrediencí
V zapékací misce rozehřejte rostlinný olej. Přidejte mleté maso a smažte, dokud se nerozpadne. Dochuťte chilli a mletou paprikou. Přidejte cibuli, česnek a koření a smažte dalších 5 minut. Podávejte se zeleninovým vývarem.
Označit jako dokončené
3.
Příprava farmářského guláše
Přidejte rajčata, rajčatový protlak, brambory, tymián a petrželku a vařte 20 minut, dokud nejsou brambory uvařené. Dochuťte solí, pepřem a případně ještě chilli a mletou paprikou.
Označit jako dokončené
Poznámky
Nutriční hodnoty vycházejí z uvedených složek a mohou se ve skutečnosti lišit.
Vegani mohou mleté maso nahradit oblíbenou náhražkou masa.