Cibulový dip
Veganský cibulový dip: díky bílému fazolovému základu a chuti cibule a rozmarýnu je prostě úžasný. Nevěříte? Pak vám doporučujeme vyzkoušet náš rychlý a snadný recept. Dip se skvěle hodí k bufetu, na namáčení čerstvé bagety nebo k našim veganským tofu nugetkám! Navíc je hotové za méně než 30 minut a může ho jíst každý. Dost důvodů, proč to zkusit, nemyslíte?
Ingredience
Počet porcí
2 cibule | |
1 stroužek česneku | |
1lžíce olivového oleje | |
1lžíce hnědého cukru | |
1plechovka bílých fazolí | |
1 limetka | |
1lžíce cibulového prášku | |
1/2svazku petrželky | |
3větvičky rozmarýnu | |
sůl a pepř podle chuti |
Pomůcky
GrandPrix volitelně | |
nebo mixér |
Nutriční informace
274
Kalorie
33 g
Sacharidy
11 g
Tuky
7 g
Bílkoviny
Postup
1.
Osmažte cibuli
Česnek a cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Pomalu je smažte na pánvi s 1 lžící olivového oleje na středním plameni asi 20 minut. Na posledních 5 minut přidejte hnědý cukr.
Označit jako dokončené
2.
Příprava ingrediencí
Omyjte petrželovou nať a rozmarýn. Z větvičky rozmarýnu otrhejte lístky. Obojí nakrájejte najemno v přístroji GrandPrix nebo ručně. Fazole nechte okapat. Omyjte limetku, nastrouhejte kůru a vymačkejte šťávu.
Označit jako dokončené
3.
Smíchejte dip
Přidejte fazole, zbývající olivový olej, limetkovou šťávu a kůru, cibulový prášek, sůl a pepř a mixujte v přístroji GrandPrix při rychlosti 10 po dobu 20 sekund nebo na nejvyšší stupeň. Přidejte cibuli a česnek, znovu rozmixujte a podle chuti dochuťte.
Označit jako dokončené
Poznámky
Nutriční hodnoty vycházejí z uvedených složek a mohou se ve skutečnosti lišit.