Cibulový dip

Veganský cibulový dip: díky bílému fazolovému základu a chuti cibule a rozmarýnu je prostě úžasný. Nevěříte? Pak vám doporučujeme vyzkoušet náš rychlý a snadný recept. Dip se skvěle hodí k bufetu, na namáčení čerstvé bagety nebo k našim veganským tofu nugetkám! Navíc je hotové za méně než 30 minut a může ho jíst každý. Dost důvodů, proč to zkusit, nemyslíte?

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
2 cibule
1 stroužek česneku
1lžíce olivového oleje
1lžíce hnědého cukru
1plechovka bílých fazolí
1 limetka
1lžíce cibulového prášku
1/2svazku petrželky
3větvičky rozmarýnu
sůl a pepř podle chuti
Pomůcky
GrandPrix volitelně
nebo mixér

Nutriční informace

274 Kalorie
33 g Sacharidy
11 g Tuky
7 g Bílkoviny

Postup

1.

Osmažte cibuli

Česnek a cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Pomalu je smažte na pánvi s 1 lžící olivového oleje na středním plameni asi 20 minut. Na posledních 5 minut přidejte hnědý cukr.
Označit jako dokončené
2.

Příprava ingrediencí

Omyjte petrželovou nať a rozmarýn. Z větvičky rozmarýnu otrhejte lístky. Obojí nakrájejte najemno v přístroji GrandPrix nebo ručně. Fazole nechte okapat. Omyjte limetku, nastrouhejte kůru a vymačkejte šťávu.
Označit jako dokončené
3.

Smíchejte dip

Přidejte fazole, zbývající olivový olej, limetkovou šťávu a kůru, cibulový prášek, sůl a pepř a mixujte v přístroji GrandPrix při rychlosti 10 po dobu 20 sekund nebo na nejvyšší stupeň. Přidejte cibuli a česnek, znovu rozmixujte a podle chuti dochuťte.
Označit jako dokončené

Poznámky

Nutriční hodnoty vycházejí z uvedených složek a mohou se ve skutečnosti lišit.
 Uložit jako PDF