Květinové sušenky

Květinové sušenky jsme si zamilovali! Upekli jsme máslové sušenky a na jejich ozdobení jsme použili jedlé květy. Nejenže vypadají velmi roztomile, ale také výborně chutnají. Existují dva různé způsoby – rádi vám samozřejmě ukážeme oba! Květy buď položíte na sušenky a upečete je spolu s nimi, nebo nejprve upečete sušenky a pak na ně připevníte květy pomocí bílku. Ať už dáváte přednost kterékoli metodě, tyto malé pochoutky vždy vypadají působivě!

Ohodnoťte náš recept!
0

Ingredience

Počet porcí
1porce těsta na sušenky
30-40 jedlých květů
V případě metody 2
1 bílek
Pomůcky
Váleček
1 Vykrajovátko na sušenky podle vlastního výběru

Nutriční informace

99 Kalorie
40 g Sacharidy
6 g Tuky
2 g Bílkoviny

Postup

1.

Příprava těsta

Připravte si sušenkové těsto podle našeho receptu a těsto vyválejte.
Označit jako dokončené
2.

Připravte troubu

Předehřejte troubu na 175 °C horní/spodní ohřev.
Označit jako dokončené
3.

Metoda 1

Květy na těsto naaranžujte tak, aby se nepřekrývaly a aby mezi nimi bylo trochu místa. Těsto přikryjte pergamenovým papírem a opatrně rozválejte květy válečkem, dokud nejsou dostatečně přitisknuté na těsto. Vykrojte sušenky, položte je na plech vyložený pečicím papírem a pečte asi 10 minut. Sušenky musí mít zlatohnědou barvu.
Označit jako dokončené
4.

Postup 2

Sušenky vyklopte, položte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 10 minut dozlatova. Potřete je tenkou vrstvou bílku a položte na ně květy.
Označit jako dokončené

Poznámky

Udělejte asi 30–40 sušenek, podle velikosti formiček. Jedna porce je jedna sušenka.
Nutriční hodnoty vycházejí z uvedených složek a mohou se ve skutečnosti lišit.
 Uložit jako PDF