Oříšková zmrzlina
Lískovooříšková zmrzlina je ořchová klasika, která v naší nabídce krémových zmrzlin prostě nemůže chybět. Recept je rychlý a snadný na přípravu, velmi oříškový a díky karamelovému sirupu získává zvláštní nádech. Ať už s kopečkem vanilkové zmrzliny nebo v lahodném ořechovém koktejlu, rozhodně byste měli tuto výbornou zmrzlinu vyzkoušet.
Ingredience
Počet porcí
50 g lískových oříšků | |
4 vejce | |
400 ml šlehačky | |
4lžíce sirupu z lískových oříšků | |
4lžíce karamelového sirupu | |
1špetka soli |
Pomůcky
Zmrzlinovač |
Nutriční informace
296
Kalorie
14 g
Sacharidy
24 g
Tuky
6 g
Bílkoviny
Postup
1.
Pražení ořechů
Lískové oříšky nasekejte nadrobno a opékejte je na pánvi na mírném ohni 10 minut bez přidání oleje, dokud nezhnědnou a není cítit jejich vůně.
Označit jako dokončené
2.
Příprava zmrzlinové směsi
Oddělte vejce. Žloutky a karamelový sirup šlehejte ve vodní lázni do pěny. Vmíchejte lískooříškový sirup a lískové oříšky. Sundejte z ohně a nechte ho vychladnout.
Označit jako dokončené
3.
Dokončení zmrzlinové směsi
Bílky vyšlehejte se solí do tuha. Samostatně ušlehejte šlehačku dotuha. Všechny ingredience smíchejte do krémové zmrzlinové směsi.
Označit jako dokončené
4.
Zmrazení zmrzliny
Vložte zmrzlinovou směs do zmrzlinovače a zmrazujte přibližně 30 minut, dokud nedosáhnete požadované konzistence. Vychutnejte si ji ihned nebo ho uložte do vzduchotěsné nádoby v mrazáku.
Označit jako dokončené
Poznámky
Nutriční hodnoty vycházejí z uvedených složek a mohou se ve skutečnosti lišit.