Polévka z červené čočky
Polévka z červené čočky má nepopsatelnou chuť, které nemůžeme odolat. Malá červená čočka je navíc plná bílkovin, recept je veganský a polévku můžete snadno proměnit v přílohu. Můžete si od teplého, uklidňujícího jídla přát víc? Myslíme si, že ne! Čočkovou polévku vaříme nejraději přímo v přístroji GrandPrix, kde ji také jemně propasírujeme. Je ochucená čerstvou thajskou bazalkou. Je výraznější než klasická bazalka a je v ní dokonce cítit pepř a skořice. Skvěle doplňuje tuto polévku.
Ingredience
Počet porcí
200 g červené čočky | |
500 ml vody | |
200 ml kokosového mléka | |
1 mrkev | |
50 g celeru | |
20 g zázvoru | |
1 cibule | |
2 stroužky česneku | |
2lžíce rostlinného oleje | |
1/2svazku bazalky tai nebo kopru či hladkolisté petrželky | |
sůl a pepř podle chuti |
Pomůcky
GrandPrix nepovinné | |
nebo mixér |
Nutriční informace
389
Kalorie
37 g
Sacharidy
18 g
Tuky
16 g
Bílkoviny
Postup
1.
Příprava ingrediencí
Oloupejte a nahrubo nakrájejte mrkev, cibuli, česnek, zázvor a celer. Thajskou bazalku omyjte, osušte a nahrubo nasekejte.
Označit jako dokončené
2.
Uvařte polévku
Zeleninu vložte do hrnce GrandPrix spolu s rostlinným olejem, červenou čočkou, vodou a polovinou kokosového mléka. Nastavte rychlost na 1, 105 °C a 40 minut. Zapněte vaření. Nebo vše uvařte ve velkém hrnci.
Označit jako dokončené
3.
Polévkové pyré
Po uplynutí času přidejte zbývající kokosové mléko a polovinu thajské bazalky. Polévku mixujte 2 minuty při rychlosti 8. Dochuťte solí a pepřem a ozdobte zbylou thajskou bazalkou.
Označit jako dokončené
Poznámky
Pokud nemáte možnost koupit thajskou bazalku, můžete polévku jednoduše připravit z řeřichy nebo plocholisté petrželky.
Nutriční hodnoty vycházejí z uvedených složek a mohou se ve skutečnosti lišit.