Řepový salát
Salát z červené řepy je ideální pro podzimní menu. Ano, protože saláty nemusí být vždy jen letní. Tento salát získá úžasnou chuť, když do něj přidáte křupavé vlašské ořechy a sladkou zemitou červenou řepu. Jako zálivku rádi používáme náš medovo-hořčičný dresink, protože celou kompozici pěkně doplňuje. Ať už jako předkrm, příloha nebo mezichod: Tento salát si nesmíte nechat ujít!
Ingredience
Počet porcí
200 g polního salátu | |
1/2 okurky | |
200 g koktejlových rajčat | |
50 g vlašských ořechů | |
200 g červené řepy předvařené | |
100 g kozího sýra Případně sýr feta | |
1svazek petrželky | |
1/4svazku máty | |
1porce medovo-hořčičného dresinku | |
sůl a pepř k dochucení |
Nutriční informace
233
Kalorie
8 g
Sacharidy
19 g
Tuky
5 g
Bílkoviny
Postup
1.
Příprava surovin
Polní salát omyjte a osušte. Okurky a rajčata omyjte a nakrájejte. Vlašské ořechy nasekejte nahrubo. Mátu a petrželku omyjte, osušte a nakrájejte nadrobno. Kozí sýr nakrájejte na kostičky nebo rozdrobte.
Označit jako dokončené
2.
Podáváme salát
Všechny ingredience dejte do salátové mísy a zalijte dresinkem.
Označit jako dokončené
Poznámky
Výživové údaje jsou přibližně vypočítány na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.