Vepřová panenka ve slaninovém kabátku
Dnes máme na jídelníčku vepřovou panenku obalenou ve slanině. Skvělý pokrm, zejména pokud hledáte skvělý hlavní chod na Štědrý den nebo jiné svátky. Malé balíčky se rychle zavážou a upečou. Nechte je upéct v troubě a pak je naservírujte na talíř. K tomuto receptu se hodí červené zelí a bramborová příloha. Připravte si vlastní hostinu! Tip: Uvedené porce vycházejí z průměrné dávky 150 g masa na osobu pro hlavní chod. Samozřejmě si to můžete upravit podle potřeby.
Ingredience
Počet porcí
450 g vepřové panenky | |
6plátků prosciutta | |
6snítek rozmarýnu | |
1lžíce másla | |
2 stroužky česneku | |
sůl a pepř podle chuti |
Pomůcky
Forma na pečení | |
Kuchyňský provázek |
Nutriční informace
278
Kalorie
1 g
Sacharidy
11 g
Tuky
44 g
Bílkoviny
Postup
1.
Příprava
Maso opláchněte pod studenou vodou. V případě potřeby odstraňte tuk a stříbrnou kůži. Rozmarýn omyjte a osušte. Česnek oloupejte.
Označit jako dokončené
2.
Příprava masa
Vepřovou panenku nakrájejte na kousky silné asi 5 cm. Obě strany osolte a opepřete. Každý kousek masa omotejte plátkem prosciutta a pomocí kuchyňského provázku svažte do balíčku se snítkou rozmarýnu.
Označit jako dokončené
3.
Předehřejte troubu
Troubu předehřejte na 200 °C.
Označit jako dokončené
4.
Jak maso opéct
Na pánvi rozehřejte máslo a česnek. Vepřové maso opékejte z každé strany asi 3 minuty. Poté panenku vložte do zapékací mísy a nechte ji zapéct v troubě. Přesný výsledek: při teplotě 58-62 °C uprostřed masa je maso mírně růžové, při teplotě 65 °C je propečené.
Označit jako dokončené
Poznámky
Z výpeku z pánve můžete připravit pikantní omáčku na vepřovou panenku s trochou vody, škrobu a koření.
Místo prosciutta můžete použít také slaninu, bresaolu nebo jinou šunku.
Výživové údaje jsou přibližně vypočítány na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.