Losos na grilu
Grilování lososa je rychlé a nabízí vám i vašim hostům skvělou alternativu ke klobásám, steakům a podobně. Losos by se neměl grilovat přímo při vysoké teplotě kvůli své poměrně křehké struktuře. Proto ji velmi mírně vařte na mírném ohni v malém alobalovém sáčku. Ryba zůstane krásně šťavnatá a růžová a z grilu se sundá s dokonalou propečeností. Rozpalte svůj oblíbený gril a připravte si opravdu chutného grilovaného lososa!
Ingredience
Počet porcí
2kusy filetů z lososa každý o hmotnosti přibližně 150 g | |
2 stroužky česneku | |
1 limetka | |
3lžíce sójové omáčky | |
1lžíce hnědého cukru | |
2lžíce vody | |
2lžíce rostlinného oleje | |
sůl a pepř podle chuti |
Pomůcky
gril U tohoto receptu nezáleží na tom, zda používáte elektrický gril, plynový gril nebo gril na dřevěné uhlí. | |
fólie | |
kuchyňské struhadlo |
Nutriční informace
388
Kalorie
7 g
Sacharidy
25 g
Tuky
35 g
Bílkoviny
Postup
1.
Marinádu promíchejte
Česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno. Omyjte limetku, nastrouhejte kůru a vymačkejte šťávu. Obojí smíchejte se sójovou omáčkou, vodou, olejem a hnědým cukrem, dokud se cukr zcela nerozpustí. Osolte a opepřete.
Označit jako dokončené
2.
Marinování
Dochuťte solí a pepřem. 2. Marinujte: Lososa opláchněte ve studené vodě a zalijte ho marinádou. Nechte marinovat v chladničce alespoň 2 hodiny.
Označit jako dokončené
3.
Lososa zabalte
Lososa položte na velký kus alobalu a utěsněte ho tak, aby z něj nemohla unikat tekutina. (Zeleninu, bylinky a další lze také grilovat).
Označit jako dokončené
4.
Předehřátí grilu
Gril předehřejte na střední nepřímý žár.
Označit jako dokončené
5.
Gril
Balíčky lososa grilujte v nepřímé zóně grilu (tj. ne přímo nad zdrojem tepla) přibližně 30 minut. Losos je hotový, když je ještě mírně růžový a póry na povrchu se mírně otevřou.
Označit jako dokončené
Poznámky
Výživové informace jsou přibližným vodítkem na základě uvedených složek. Odchylky jsou možné.